7. jul. 2017
Af Casper Nielsen

TILLYKKE: Tom Kristensen fylder 50 år

Tom Kristensen.
Tom Kristensen.
Foto: Krestine Havemann
Racerkøreren Tom Kristensen runder i dag det skarpe hjørne på livets store omdrejningstæller. Han fylder 50 år med bevidstheden om at have vundet Le Mans ni gange og at have vundet evige fans i Kevin Magnussen og prins Joachim.

Flagene svinges i dag for Tom Kristensen, der runder livets skarpe sving.

Det er i dag, fredag den 7. juli 2017, 50 år siden, at han blev født i Hobro.

Fra 1997 til 2014 kørte Tom Kristensen sig også ind i historiebøgerne.

Ni vindertitler

Tretten udgaver af 24-timers racerløbet Le Mans blev det til. Løbet vandt danskeren ni gange - hvilket er en utrolig rekord.

Privat er han gift med Hanne Andersen og har tre børn. Hans far, Carl Erik Kristensen, er tidligere aktiv racerkører. I 2014 blev han nr. 2 ved Le Mans.

Slået til ridder

Tom Kristensen er af dronning Margrethe slået til ridder af Dannebrog.

En hæder der markerer, at han ikke blot anses som en af de allerstørste i dansk sport nogensinde, men også som en fremragende ambassadør for Danmark i udlandet.

Tom Kristensens popularitet og sportslige meritter har da også vundet ham fans andre steder i kongehuset.

Prins Joachim er fan

Prins Joachim, der selv er motorsportsglad, har fulgt ham i årevis. Da Kristensen gik på pension, udtalte han til BILLED-BLADET:

– At Tom Kristensen stopper er jo uundgåeligt. Men det betyder også, at der bliver plads til nogle andre. Men med sådan en karriere, som han har haft, først at gå på pension som 47-årig, er al ære værd. Men Tom var den, som fik bølgen til at rulle, og den ruller i særdeleshed videre.

Selv sagde Tom Kristensen i en pressemeddelelse:

”Der er i dag mange danskere i motorsporten, som overalt er fremragende repræsentanter for vores land og vores flag. Det glædes jeg også over. Samtidig har jeg oplevet, hvordan motorsporten med tiden har fået det danske folk til at mødes, glædes og stå sammen; et sammenhold som, jeg ved, har givet genlyd verden over”.

Læs mere om: