30. jul. 2022
Af Marie Krakau

Tour de France-rytteren Julie Leth: Her er hendes kendte kæreste

Julie Leth ved OL i Tokyo i 2021. 
Julie Leth ved OL i Tokyo i 2021.
Foto: Ritzau Scanpix
Julie Leth cykler lige nu med i kvindernes Tour de France

Den danske cykelrytter Julie Leth cykler i disse dage kvindernes Tour de France som en del af holdet Uno-X Pro Cycling Team.

Før lørdagens 7. og næstsidste etape ligger Julie Leth som nr. 72 i klassementet.

Sidste år deltog den 30-årige cykelrytter i OL i Tokyo, hvor hun sikrede sig en sølvmedalje sammen med Amalie Didriksen i parløb.

Og det var ikke blot Leth og Didriksen, der jublede, da sølvmedaljen var hjemme.

Kæmpestort

Julie Leth har siden 2016 dannet par med banerytteren Lasse Norman Hansen, og efter hun havde cyklet OL-sølvet i hus sagde kæresten Lasse Norman Hansen stolt til TV 2 Sport, at hun "virkelig, virkelig" havde fortjent den medalje, og at hendes sejr var kæmpestort, ikke blot for hende, men også for ham.

Også Lasse Norman Hansen selv triumferede ved OL i Tokyo.

Han sikrede sig en sølvmedalje i 4.000 meter holdforfølgelsesløb og en guldmedalje i samme disciplin som sin kæresten, parløb, som han kørte sammen med Michael Mørkøv.

Parret bor til dagligt sammen i Aarhus, og begge cykler for Uno-X Pro Cycling Team.

Kvindernes Tour de France afsluttes søndag. Foruden Julie Leth kører danskeren Cecilie Uttrup Ludwig med i løbet, og hun ligger lige nu godt til på en 9. plads.

Den danske rytter Emma Norsgaard måtte udgå under 5. etape efter et grimt massestyrt, der bragte flere rytteren i asfalten.

Læs mere om: