8. dec. 2017
Af Majken Munk

Trine Østergaard om aftenens VM-kamp: Jeg vil kæmpe rigtig meget

Trine Østergaard
Trine Østergaard
Foto: Lars Horn
Målet for håndboldpigerne var at nå ottendedelsfinalen, men højrefløj Trine Østergaard vil kæmpe for, at holdet også spiller sig videre til en kvartfinale.

Trods lidt besvær med en skulderskade, er Danmarks førstevalg på højrefløj endelig spillet ind i VM-turneringen.

Trine Østergaard var første gang på banen ved tredje kamp mod Brasilien, hvor det da også blev til en scoring fra hendes hånd.

Stolt af VM-plads

Den 26-årige håndboldspiller er efterhånden en fast del af det danske landshold under Klavs Bruun Jørgensen. Og sidste mesterskab var hun faktisk alene om pladsen på højrefløj.

- Jeg var glad og stolt, da jeg blev udtaget til VM. Jeg havde da håbet på det, også fordi jeg til sidste mesterskab var alene på pladsen, hvor jeg klarede det fint, fortalte Trine Østergaard til BILLED-BLADET inden VM.

Ved dette mesterskab var det også meningen, at hun, som den eneste højrefløj, skulle til Tyskland. Men grundet den mindre skade, Trine Østergaard fik ved den sidste testkamp op til VM, blev Simone Böhme skrevet ind i truppen.

Trine Østergaard
Trine Østergaard
Foto: AOP

Fast målsætning

Inden VM begyndte var meldingen fra den danske landstræner, at målet ved mesterskabet var at nå til ottendedelsfinalen. Og netop det mål bakker højrefløjen op om.

- Jeg er enig i den fælles målsætning, som holdet har sat. Vi skal videre fra gruppespillet, og så håber vi bare, at vi kan gøre en god figur i ottendedelsfinalen. Jeg vil gøre mit bedste og kæmpe rigtig meget, fortalte højrefløjen inden VM.

Med sejren over Brasilien er Danmark, uanset udfaldet af gruppespillets sidste kamp, sikre på at spille en ottendedelsfinale.

I Danmarks sidste kamp i den indledende runde skal håndboldpigerne møde mægtige Rusland, der har vundet alle deres kampe ved VM.

Kampen vises på DR1 kl. 20.15 i aften.

Læs mere om: