16. nov. 2022
Af Regitze Ørnstrup Christensen

TV 2 er klar til VM: Holdet er udtaget

Camilla Martin og Morten Ankerdal
Morten Ankerdal og Camilla Martin skal styre løjerne i VM-studiet.
Foto: Morten Bengtsson / TV 2
Søndag den 20. november starter den næsten måned lange VM-slutrunde i Qatar, og TV 2 er klar til at dække begivenheden med flere kendte navne ved roret.

Når VM-slutrunden i Qatar sparkes i gang den 20. november, bliver det med flere velkendte ansigter på skærmen hos TV 2.

For kendere af særligt den danske Superliga, er den tidligere badmintonspiller Camilla Martin et velkendt ansigt på skærmen, når det handler om fodbold. For lidt over et år siden skiftede hun dog Superligaen og TV3 Sport ud med TV 2 Sport og det danske landshold.

Hun skal sammen med Morten Ankerdal stå i spidsen for optakt- og nedtaktsstudier som værter.

Men intet studie uden ægte fodboldeksperter. Her får Camilla og Morten selskab af kompetente navne som Troels Bech, Mads Junker, Kenneth Perez, David Nielsen, Jonas Hebo Goldman m.fl.

Rutine i kommentatorboksen

Men vanen tro, skal der også kommenteres, når der spilles fodboldkampe. Her kan seerne glæde sig til den velkendte røst fra Thomas Kristensen, som i mange år har været en fast bestanddel, når der har været håndbold i fjernsynet.

Sammen med Thomas Kristensen sidder den tidligere landsholdsspiller og fodboldtræner Morten Bruun, og sammen skal de kommentere blandt andet de danske kampe.

Resten af kampene til VM bliver kommenteret af blandt andre Andreas Laudrup og Henrik Fallesen samt Martin Gottschalk og Peter Graulund. Derudover skal også Sofie Munch, Morten Glinvad, Jonas Krügermejer m.fl. kommentere kampe under VM.

Thomas Kristensen og Morten Bruun
Thomas Kristensen og Morten Bruun sidder bag mikrofonerne, når Danmark skal spille deres kampe under VM i Qatar.
Foto: Morten Bengtsson / TV 2

Det handler ikke kun om sport

TV 2 har også sendt flere kompetente journalister til Qatar, hvor de naturligvis kommer til at dække det sportslige aspekt af verdens største fodboldturnering. De har dog også andet på blokken.

I samarbejde med TV 2 Nyhederne, kommer de også til at være nøjsomme, når det handler om at dække og fortælle om de forhold, ørkenstaten er blevet kritiseret for, siden de i 2010 fik tildelt slutrunden.

Både TV 2 og DR har sikret sig rettighederne til VM i Qatar, og vil under hele slutrunden dele kampene imellem sig. Danmark spiller sin første kamp mod Tunesien den 22. november, og den kamp kan ses på DR.

VM hos TV 2
Fællesbillede af værterne, eksperterne og kommentatorerne der skal stå i spidsen for TV 2s dækning af VM i Qatar.
Foto: Morten Bengtsson / TV 2

Læs mere om: