15. nov. 2022
Af Ulrik Ulriksen

VM-stjerne tager til Qatar med kronisk lidelse: Det var et chok!

Kasper Dolberg
Kasper Dolberg
Foto: Ritzau/Scanpix
For Kasper Dolberg er det fantastisk at være med i truppen til fodbold-VM i Qatar. Dolberg er en af de få professionelle spillere, der er aktiv på trods af en kronisk sygdom.

Fodboldspilleren Kasper Dolberg er en af heltene, der skal på banen for Danmarks herrelandshold under VM-slutrunden i Qatar, og angriberen er et godt bevis på, at det er muligt at nyde et fysisk aktivt liv, selv om man lever med type 1-diabetes.

For bare et års tid siden så tilværelsen for den 25-årige landsholdsangriber dog ikke så lys ud.

Kasper Dolberg var drænet for energi

Dolberg havde godt nok haft en fin sæson på banen, men udenfor banen var han langt fra på toppen og følte sig drænet for energi i en grad, der fik alarmklokkerne til at ringe.

I november 2021 blev det konstateret, at han havde type 1-diabetes.

Sygdommen lever omkring 28.000 danskere med, og ofte rammer lidelsen børn og unge.

– Det var et chok for mig at få at vide, at jeg har type 1-diabetes. Jeg var bekymret for mit helbred og min fodboldkarriere, men efter en tilvænningsperiode, hvor jeg har skullet lære det hele at kende, har jeg efterhånden fået godt styr på min diabetes. Og selv om jeg skal holde øje med mit blodsukker og skal være mere påpasselig med, hvad jeg spiser, har jeg heldigvis kunnet fortsætte mit liv på og uden for fodboldbanen, siger Kasper Dolberg blandt andet om sin kroniske lidelse til diabetes.dk.

Læs mere om: