21. jan. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Vidste du det? Han er landsholdets ældste spiller

Thomas Mogensen, Lasse Svan, Niklas Landin og Rasmus Lauge i 2012. 
Thomas Mogensen, Lasse Svan, Niklas Landin og Rasmus Lauge i 2012.
Foto: Jesper Sunesen
Til august fylder han 38 år, men trods sin høje alder har Lasse Svan fortsat en helt central rolle på det danske håndboldlandshold.

Blandt de danske håndboldherrer er der under denne slutrunde både nye og velkendte ansigter, som kæmper med om sejrene under VM i Egypten.

Blandt de absolut mest rutinerede kræfter er højrefløjen Lasse Svan.

Og selvom han ikke ser ud til at have forandret sig synderligt i sine mange år på landsholdet, så har han rundet de 37 år. Og det kvalificerer ham som Danmarks ældste spiller under VM i Egypten.

Han fik sin debut på landsholdet helt tilbage i 2003, og her i 2021 er han fortsat en fast del af landstrænerens trup. Faktisk er han den spiller, som Nikolaj Jacobsen først sætter på holdkortet.

- Præstationerne skal selvfølgelig være der, men det er klart, at en spiller som Lasse Svan bliver en kæmpe savn for os, når han engang vælger at stoppe, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 Sport og tilføjer:

- Han er vel en af de mest respekterede spillere, vi nogensinde har haft i dansk håndbold. Han er vellidt af alle og har også en baggrund, der gør, han kan gå ind og bidrage med en masse ting.

Lasse Svan spiller til daglig i den tyske klub Flensborg-Handewitt, og ved siden af håndboldkarrieren bruger han også sin uddannelse som mentaltræner.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-38188_1.jpg
Lasse Svan og hustruen Sara i 2012.
Foto: Birger Storm

Læs mere om: