4. maj. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Vild udvikling: Viktor Axelsen med ambulancefly hjem til familien

Viktor Axelsen
Viktor Axelsen
Foto: Kaspar Wenstrup
Den corona-ramte badmintonstjerne Viktor Axelsen er fløjet fra Ukraine hjem til familien i Danmark i et lejet ambulancefly.

Den corona-ramte badmintonstjerne Viktor Axelsen skulle egentlig gennem en 13-dages lang isolation i ukrainske Kiev.

Nu er der dog sket en ganske overraskende udvikling i sagen.

Viktor er efter en flyvetur i ambulancefly kommet fra fra Kiev til Danmark, hvor han landede her til aften.

Viktor var under flyveturen lukket inde i et isolationskammer med tilhørende iltapparat, og ved sin side havde han sin mentaltræner, den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen.

Viktor Axelsen i privat ambulancefly

- Efter en lang række overvejelser og samtaler med min stab har jeg besluttet mig for personligt at arrangere og betale for et privat ambulancefly, der vil transportere mig sikkert hjem til Danmark. Naturligvis i henhold til alle gældende coronarestriktioner og forholdsregler, lyder det fra Axelsen på de sociale medier.

Viktor har truffet beslutningen ud fra et professionelt perspektiv, da han længe har trænet målrettet for at ramme topformen til OL i Tokyo i juli og august.

Tæt på familien i Danmark

Nu kan han i stedet for at være på et hotelværelse i Kiev være i Danmark, hvor der er bedre adgang til træningsfaciliteter og næringsrig kost.

- På det sted, hvor jeg isoleres, vil det være muligt for mig at indtage den rette kost og i et vist omfang at motionere med vægte og så videre. Det gør at jeg kan opretholde min form, så godt som det nu kan lade sig gøre under disse usædvanlige omstændigheder, siger Axelsen, der fik konstateret corona denne weekend lige før EM-finalen i Kiev i Ukraine.

Og nu er Viktor hjemme i Danmark tilmed kommet lidt tættere på sin kæreste Natalia og deres datter Vega, som han slet ikke kan undvære.

Læs mere om: