25. jan. 2023
Af Laura Dalgård Hansen

VM-kampen mod Ungarn er vigtig, men den har ekstra stor betydning for Mikkel Hansen

Mikkel Hansen
Mikkel Hansen
Foto: Ritzau/Scanpix
Mikkel Hansen runder som landsholdsspiller et skarpt hjørne, når han onsdag aften går på banen i VM-kvartfinalen mod Ungarn.

Det er to uger siden, at VM begyndte, og onsdag aften begynder knald eller fald-fasen, når de fire kvartfinaler skal spilles.

Danmark skal møde Ungarn, og en sejr vil medføre en plads i semifinalen til de danske håndboldherrer.

Med i eksklusiv klub

Kampen onsdag aften er derfor afgørende for Danmark, men kampen har også en ekstra stor betydning for Mikkel Hansen.

VM-kvartfinalen er nemlig Mikkel Hansens landskamp nummer 250, og det er kun ganske få spillere, der i karrieren har spillet så mange kampe i rødt og hvidt.

- Det er en kæmpe ære at få lov til at repræsentere sit land ude i verden. Allerede der er man nået langt. Den her gruppe mennesker, som jeg render rundt med hver januar, betyder rigtig meget for mig, siger Mikkel Hansen til TV 2 og fortsætter:

- Vi har været en masse ting igennem – både godt og skidt. Vi har haft en masse oplevelser både på og uden for banen. Det giver en ekstra motivation til at gå lidt længere for makkeren til højre og venstre, lyder det fra den 35-årige landsholdsspiller.

Mikkel Hansen fortæller desuden, at han endnu ikke har gjort sig nogen tanker om, hvornår han stopper på landsholdet, for han synes stadig, han har meget at bidrage med.

Mikkel Hansen har, forud for onsdagens kvartfinale mod Ungarn, scoret imponerende 1293 mål som landsholdsspiller.

Lars Christiansen er den landsholdsspiller, der gennem tiden har spillet flest landskampe – han har hele 338 af slagsen på CV’et.

Med i ”klub 250” er også Niklas Landin og Hans Lindberg, der i øvrigt begge er med under VM i Sverige og Polen.

Læs mere om: