6. apr. 2015
Af Karina Didriksen

Cecilie Stenspil: Dronning Margrethe fik mine ben til at ekse

Cecilie Stenspil.
Foto: Lars H. Laursen
Skuespilleren Cecilie Stenspil husker tydeligt, da hun for fem år siden skulle stå på en scene med dronningen blandt publikum.

Om et par uger står Cecilie Stenspil på scenen på Det Kongelige Teater i rollen som Sally Bowles i ”Cabaret”.

Forestillingen får premiere på Gamle Scene, og skuespilleren har kun en gang tidligere optrådt samme sted. Det var i 2010, hvor hun spillede Eliza Doolittle i ”My Fair Lady”.

Premieren på netop denne forestilling husker hun tydeligt. Her var det nemlig lige ved at gå galt, da der kom royalt besøg i salen.

Cecilie Stenspil blev nervøs

- Det var lige før, tæppet gik til premieren. Søren Pilmark og jeg stod bag tæppet, da vi fik at vide, at ”mor er i huset”. Det var dronningen, og mine ben eksede under mig. Pilmark smilede bare og sagde til mig: ”Bare rolig, hun er her for at passe på os”. Det hjalp, fortæller Cecilie Stenspil til Søndagsavisen.

På trods af hendes bløde knæ endte forestillingen heldigvis med at gå godt alligevel. Det var først, da alle skuespillerne skulle bukke efter forestillingen, at Cecilie Stenspil fik problemer med benene igen.

Deler rollen

Skuespilleren har i øjeblikket travlt med at øve sig på rollen som Sally Bowles – en rolle som hun deler med Mille Lehfeldt, fordi den er så krævende og skal spilles flere gange i ugen.

”Cabaret” har premiere på Gamle Scene på Det Kongelige Teater den 16. april.

LÆS MERE: Cecilie Stenspil savner sin kæreste Troels Lyby

Læs mere om: