19. jan. 2018
Af Helle Skram de Fries

Forkølet Silas Holst håber at blive premiereklar

Silas Holst
Silas Holst
Foto: Martin Høien
25. januar er der premiere på ”The Book of Mormon” på Det Ny Teater, hvor Silas Holst spiller hovedrollen. Men lige nu er premiere i fare, fordi musicalstjernen er syg.

Det er grænseoverskridende og morsomt, når Silas Holst som den stærkt troende missionær Price, og Carsten Jensen som den kejtede makker Cunningham går på scenen i musical-komedien ”The Book of Mormon”.

Sammen med resten af det dygtige ensemble glæder de sig til premieren på musicalen den 25. januar på Det Ny Teater.

- Det er en fantastisk udfordring, og nu håber jeg bare, jeg bliver helt rask inden premieren. Jeg er totalt snottet, fortæller Silas Holst til BILLED-BLADET efter en sceneprøve.

I ”Book of Mormon” er det primært sang- og ikke så meget dansetalentet, der bliver sat på arbejde i Silas Holst’ rolle.

Åben for nye roller

- Jeg har kun et enkelt dansenummer, så jeg har været spændt på den vokale udfordring, men det er gået godt, afslører musicalstjernen og tilføjer med et smil:

- Det kan forhåbentlig åbne for nye roller. Jeg kan jo ikke blive ved med at spille den 19 år i musicals, og min 34-årige krop er taknemmelig for den her forestilling.

Første gang med publikum

Kasper Holten står for iscenesættelsen, og det er en af hans første opgaver, siden han fratrådte som operachef på Royal Opera House i London og vendte hjem til Danmark.

- Jeg glæder mig til forpremieren på mandag, hvor vi har publikum på for første gang. Det er spændende at se, om de griner samme steder, som vi har gjort under prøverne.

Kasper Holten er begejstret for materialet til ”Book of Mormon”, der er skabt af ophavsmændene til ”South Park”.

Rammen er to unge missionærer - spillet af Silas Holst og Carsten Svendsen – der sendes til en landsby i Uganda for at missionere og udbrede kendskabet til mormonernes hellige skrift Mormons Bog.

Det er første gang, "The Book of Mormons" sættes op i Danmark.

https://imgix.billedbladet.dk/20180119_mho2403.jpg
Foto: Martin Høien

Læs mere om: