Tirsdag, 8. juni 2021 — af John Lautrup

Ghita Nørby får regelmæssigt nålestik direkte i øjet

Ghita Nørby
Ghita Nørby
Foto: Aller Media
Ghita Nørby lider af øjensygdommen våd AMD, som kræver, at hun hyppigt må omkring hospitalet for at få en indsprøjtning i øjet.

Ghita Nørby har i 10 år lidt af en øjensygdom, som hun først fortæller oververdenen om nu. Sygdommen kræver, at hun hver sjette til ottende uge skal på hospitalet for at få en medicininjektion med en nål direkte i øjeæblet.

- Jeg skal bare have overstået de dér frygtelige sekunder, fortæller hun i det seneste nummer af Øjenforeningens medlemsblad “Værn om synet”, der udkommer i dag, tirsdag den 8. juni.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ghita Nørby var klog nok til at gå til øjenlæge, da hun for godt 10 år siden begyndte at bruge læsebriller. Her blev det opdaget, at hun led af våd AMD (Aldersrelateret Makula Degeneration, også kaldet alderspletter). Det er en særlig aggressiv form af AMD, som kan føre til svært synstab, hvis man ikke hurtigt kommer i behandling.

Siden har hun været inde i det, hun kalder en trummerum, med de regelmæssige hospitalsbesøg.

- Tanken er den værste. For jeg har søde læger og sygeplejersker omkring mig, og jeg bliver lokalbedøvet. Men det er selve tanken om at blive stukket i øjet, der er ubærlig – i hvert fald for min fantasi. Men nu har jeg lært det. Så prøver jeg at trække vejret dybt. Det tager under et sekund, og så er det forbi, fortæller Ghita Nørby om behandlingen til “Værn om synet”.

- Jeg er lykkelig for, at det eksisterer. Jeg er et heldigt menneske, at jeg ikke er kommet for sent. Jeg ville være fortvivlet, hvis jeg ikke kunne se, så jeg er dybt taknemmelig. Jeg ser alting skarpt, tilføjer hun.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden