Ghita Nørby har lært at leve med kræft

Foto: Birger Storm (BILLED BLADET)
Danmarks store diva har haft kræft i underlivet og fik fjernet venstre bryst i 2010.

Ghita Nørby har prøvet at være livstruende syg.  I 1993 fik hun konstateret kræft i underlivet, og i 2010 fik hun fjernet venstre bryst på grund af brystkræft.

Hun blev opereret rask ved at få brystet fjernet, og har ingen efterbehandling fået. Men det betyder ikke, at hun har glemt det. Blot at hun har lært at leve med det og kæmpe. Det fortæller Ghita Nørby til Lokalavisen.

- Har du en gang haft kræft, så har du det altid, man slipper det aldrig. Men det vil ikke sige, at du ikke også glemmer det. Jeg lever med det og går ikke rundt og spekulerer på det hvert sekund. Og det er det vigtigste. Du skal ikke bruge kræfter på at kæmpe med det, man skal bruge kræfterne på at leve med sin kræftsygdom. Og det er det, jeg gør. Så det er på den måde, jeg tackler en situation, der aldrig vil forlade mig, for det er jo ligegyldigt hvad jeg gør, jeg vil altid have påmindelsen i form af arret, fortæller Ghita Nørby til avisen.

Ghita Nørby erkender i interviewet, at det er en voldsom sorg og sygdom, og at den ligger over hende som en stor, sort fugl.

Nogle gange kommer den bare nærmere hendes synsfelt, afhængigt af hvordan hun har det. Men hun tænker ikke på det dagligt, hun gør alt, hun kan for at leve.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden