31. okt. 2011
Af af John Lautrup

Ghita Nørby om sin brystkræft: Angsten vil altid være der

Ghita Nørby
Ghita Nørby
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Ghita Nørby har levet med en angst, siden hun fik at vide, at hun havde kræft i det ene bryst

Ghita Nørbys biografi "Ghita" er netop udkommet, og skuespillerinden har fået et tæt forhold til bogens forfatter, Lea Korsgaard.

De to er blevet venner og har opnået en fortrolighed, som undervejs i forløbet medførte, at Ghita Nørby overdrog forfatteren nyheden om sit fjernede venstre bryst og den efterfølgende skilsmisse.

Skuespilleren opdagede knuden i sit bryst under en ferie i Italien med sin søn Giacomo og børnebørnene Barbara og August. Det venstre bryst blev fjernet ved en operation på Rigshospitalet i september 2010. Men lægerne kunne ikke fjerne angsten, selv om hun er erklæret rask.

- Nej, den forsvinder aldrig. Det er aldrig noget, du kommer over. Jeg har altid en sort fugl hængende over mig. Det er ikke, fordi jeg har ondt af mig selv. Jeg er én af mange kræftramte, og vi deler en skæbne. Man hører ofte kræftsyge sige, at de ikke ville have oplevet livets fylde, hvis de ikke havde haft kræft. Dem hører jeg altså ikke til. Jeg ville altså godt have undværet det!, fastslår en smilende Ghita Nørby. Den sidste sætning bliver sendt af sted med en høj latter.

Læs mere om: