27. apr. 2016
Af John Lautrup

Ghita Nørby takker af på teatret

Ghita Nørby
Ghita Nørby
Foto: Birger Storm
Ghita Nørby fejrer sit 60 års skuespillerjubilæum og tager sin afsked med teatret, når hun i foråret 2017 spiller "Sarah" på Folketeatret.

Ghita Nørby, 81 år, har sat dato på sin afskedsforestilling.

Danmarks store diva takker af den 11. maj næste år, når hun for sidste gang træder ind på scenen i stykket "Sarah" på Folketeatret i København.

LÆS MERE: Ghita Nørby nomineret til en Bodil for niende gang

Meget passende for den status, som Ghita Nørby nyder i dansk film og teater, siger hun farvel ved at spille en anden stor diva i teaterhistorien, nemlig den franske skuespillerinde, Sarah Bernhardt.

Stykket fortæller historien om en fransk legende, der et år før sin død, i sommeren 1922, dikterer sine memoirer til sin altid loyale kammertjener og sekretær, George Pitou, spillet af Preben Kristensen.

I forsøget på at huske alle detaljer beder hun Pitou spille alle birollerne i sit livs drama, og hun genopliver sine største teatertriumfer og intense møder med mænd som Oscar Wilde og George Bernard Shaw.

Ghita Nørbys afskedsforestilling markerer samtidig hendes 60 års jubilæum som skuespiller. Til den tid vil hun være 82 år.

I november måtte Ghita Nørby erkende, at kræfterne ikke længere er, hvad de har været, da hun overanstrengt og stresset meldte afbud i sidste øjeblik til en stor rolle i "Skærmydsler", også på Folketeatret.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Læs mere om: