Glad Ellen Hillingsø belønnet med Mogens Wieths legat

Ellen Hillingsø
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET

Ellen Hillingsø var en blandt ti skuespillere, der blev belønnet med 10.000 kroner fra Mogens Wieth Fonden. Men skuespillerindens invitation var nær aldrig nået frem.

Onsdag, 26. april 2017 - af Casper Nielsen

- Man skal altid huske at tjekke sit spammail-filter, siger Ellen Hillingsø.

Skuespillerinden har netop modtaget Mogens Wieth Fondens legat på 10.000 kroner, som hun fik overrakt af Katja Holm, der sidder med i bestyrelsen.

Invitationen var havnet i spamfilteret

Men kun ved et tilfælde så Ellen Hillingsø invitationen, der var havnet i hendes spamfilter på computeren.

- Jeg tjekkede det, og så stod der noget om Mogens Wieth, den dygtige skuespiller, og jeg tænkte, hmm, hvad er det – og så var det altså invitationen og budskabet om at jeg skulle have prisen, fortæller Hillingsø til BILLED-BLADET.

Legaterne fra Mogens Wieth Fonden blev uddelt for sidste gang, og blandt de ti modtagere var blandt andre navne som Esben Smed, Birgitte Hjort Sørensen, Ellen Hillingsø og Thomas Hwan.

Få BILLED-BLADET leveret - lige til døren!
Klik her og se vores fine tilbud

Legater uddelt i Mogens Wiehts minde

Fonden blev indstiftet umiddelbart efter skuespilleren Mogens Wieths, pludselige død den 10. september 1962 og har igennem årene uddelt legatportioner til bl.a. Ove Sprogøe, Henning Moritzen, Bent Mejding, Erik Mørk m.fl.

På grund af Fondens beskedne formue og det pt. beskedne renteniveau, fik Fondens bestyrelse for to år siden tilladelse fra Civilstyrelsen til at opløse Fonden og foretage uddelinger af Fondens kapital.

LÆS OGSÅ: Ellen Hillingsø indtog Danish Beauty Awards 2016 i catsuit

De 10 sidste legatportioner á kr. 10.000 blev ved en prisuddeling i Dansk Skuespillerforbund uddelt til:

Maria Rossing, Ellen Hillingsø,  Rikke Lylloff, Thomas Hwan,  Esben Smed, Elliot Crosset Hove, Nukaka Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen, Nicolai Dahl Hamilton og  Caspar Phillipson.

foto: Birger Storm