4. jan. 2018
Af John Lautrup

Henning Jensen bliver 75 år: Om tre år er det slut

henning jensen
Henning Jensen
Foto: Birger Storm
Henning Jensen kan fredag den 5. januar fejre rund fødselsdag. Han giver sig selv højst tre år mere på Det Kongelige Teater. Derefter vil han til at nyde pensionistlivet.

Henning Jensen fejrer sin 75-års fødselsdag i bevidstheden om, at han højst har tre år mere tilbage som aktiv skuespiller og stjerneaktør på Det Kongelige Teater. Han glæder sig til at kunne slappe af.

- Nogle gange, når jeg har det svært med en rolle, så tænker jeg: Hvorfor fanden holder du ikke bare op, mand! Fremfor at pine dig selv endnu mere. Jo, jeg glæder mig til at få lidt mere ro. Lidt mere fred. Lidt mere tid til at koncentrere mig om andre ting. Teatret har virkelig fyldt meget. Det har været "væg-til-væg" næsten hele tiden, siger Henning Jensen uden ville sætte præcis dato på pensionen.

Henning Jensens beslutning

- Jeg plejer at sige til min skuespilchef, at jeg tror, jeg har tre år i mig endnu. Men så heller ikke mere. For jeg har bestemt mig for én ting: Jeg vil aldrig stå nede på scenen og få det hele op fra suffløren. Det vil jeg ikke ud i. Dét har jeg oplevet hos andre, siger han.

Læs stort fødselsdagsinterview med Henning Jensen i BILLED BLADET, som kan købes fra i dag. torsdag den 4. januar.

Læs mere om: