26. feb. 2018
Af af Dorte Quist

Ingeborg og Kristen Skjern til premiere: Glædeligt Matador-møde

Michael Moritzen, Ghita Nørby og Jesper Langberg
Michael Moritzen, Ghita Nørby og Jesper Langberg
Foto: Krestine Havemann
Ghita Nørby og Jesper Langberg i byen sammen i København.

De gamle ”Matador”-kolleger, Ghita Nørby og Jesper Langberg, fik et glædeligt gensyn og en lang sludder, da de stødte ind i hinanden ved premieren på ”Revisoren” på Nørrebro Teater.

Teaterinstruktøren Michael Moritzen - søn af afdøde Henning Moritzen - ledsagede den 83-årige Ghita til premieren, mens 77-årige Jesper Langberg var taget alene i byen for at opleve deres unge, dygtige kollega Thure Lindhardt i den store hovedrolle i forvekslingskomedien ”Revisoren”.

Vild med Ghita

Jesper Langberg har tidligere fortalt om den respekt, han har for sin seks år ældre skuespillerkollega:

– Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at da jeg var skoledreng og senere soldat og endnu senere elev på Det Kongelige Teater, da havde jeg jo set hende og min bror Ebbe i tonsvis af film. Jeg blev færdig i 1965, og pludselig stod jeg der og skulle selv spille over for hende. Da var jeg noget beklemt. Men det gik hurtigt over, for Ghita har en karsk og bramfri humor, der lige var noget for mig. Det gjorde det hele meget nemmere, fortalte Jesper Langberg for tre år siden, da Ghita rundede de 80.

I øjeblikket kan vi opleve de to mastodonter sammen på TV-skærmen hver lørdag aften i rollerne som hhv. Kristen Skjern og hans svigerinde, Ingeborg Skjern i "Matador".

Læs mere om: