1. feb. 2021
Af Niels Burgos

Jan Schou: Jeg faldt i et sort hul

Jan Schou
Jan Schou
Foto: Alex Tran
Den populære skuespiller og revykunstner er hårdt ramt af corona-nedlukningen. Men kæresten har hjulpet ham op igen.

Den 68-årige Jan Schou er normalt ikke en mand, der lader det dårlige humør få overtaget. Tværtimod har han hvert år gennem flere årtier sørget for masser af grin rundt om i det danske revyland. Tusindvis af danskere har haft skønne stunder i Rottefælden og ved hans show Schou-Tur.

Kæresten hjalp mig op af hullet

I disse dage ville han normalt havde glædet sig til masser af latter og god stemning i den store sal på Østergaards hotel i Herning, når Schou-tur efter planen skulle have premiere den 12. februar - men den dato er i høj grad tvivlsom.

I et interview med Herning Folkeblad fortæller skuespilleren ærligt, at han tidligere på året simpelt hen "faldt ned i et sort hul" på grund af hele den usikre situation for kulturlivet. Heldigvis var kæresten klar til at hive ham op igen. - Han sagde: "jeg sender dig en opgave hver dag", fortæller Jan Schou til Hening Folkeblad.

Den ene dag skulle han rydde op i sin computer, den anden skulle han lave en liste over alle dem, de kendte, som var indehavere af et sommerhus, de kunne låne, og den tredje dag skulle han pudse vinduer indvendig ...

Så kunne Jan Schou pludselig godt selv finde på noget at lave.

Humøret er tilbage

Jan Schou, der selv siger, at "han ikke har fået frisk luft i 25 år", er begyndt at gå ture. Han ordner gamle artikler og udklip - men indrømmer uden tøven, at han keder sig. Ironisk siger han "Jeg holder en reception. Kommer I?". Og anledningen? Jo, det er 100 år og 23 dage, siden Liva Weel blev født ...

Så humøret er vendt tilbage - og tilsyneladende er optimismen heller ikke helt væk.

Jan Schou og Susanne Breuning fortsætter arbejdet med Schou-Tur - for man ved jo aldrig.

Læs mere om: