Fredag, 24. juni 2022 - af John Lautrup

Jan Schou: Nemt at være homoseksuel

Jan Schou

Jan Schou

Foto: Hanne Juul
Jan Schou har i 36 år dannet par med den samme mand. Han er glad for, at han valgte en branche uden homofobi.

Jan Schou kunne i foråret fejre både sin 70 års fødselsdag og sit 50 års skuespillerjubilæum. Men nok så vigtigt har han holdt sammen med underviser Preben Lund i 36 år. De blev gift for tre år siden. 

Jan Schous har levet i den lette genre. Han medvirker i år for 23. gang i Svendborg Sommerrevy "Rottefælden" og sværger i sit arbejdsliv til revy og lystspil. Selv det at være homoseksuel har været let for ham. Moren vidste det, før han selv gjorde, og der var livet igennem total opbakning fra hende og faren.

- Jeg er da glad for, at jeg ikke blev jord- og betonarbejder, men i min branche var det en helt naturlig ting. Halvdelen af de ansatte på Odense Teater, hvor jeg gik på elevskolen, var jo bøsser. Når alle omkring én snakker på den måde, så er det jo nemt. Og det har det været siden 1972 for mig, siger han.

 

At ikke alle har haft det lige nemt er Jan Schou helt på det rene med. Derfor er han glad for, at udviklingen er gået den rigtige vej.

– Det er da meget lettere at være bøsse i dag, end det var tidligere. Meget, meget lettere. Man taler jo åbent om det, og det skal man også. Bøsser og lesbiske skal da have en chance for at vide, hvor let det er at springe ud, siger han.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs stort interview med Jan Schou i BILLED-BLADET, der kom på gaden torsdag den 23. juni. 

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden