Johannes Nymark: Lone Hertz er topsej

Johannes Nymark og Lone Hertz i "Frøken Nitouche".

Johannes Nymark og Lone Hertz i "Frøken Nitouche".

Foto: Gudmund Thai/Folketeatret
Johannes Nymark og Lone Hertz spiller sammen i Folkteatrets opsætning af "Frøken Nitouche", og Johannes synes ikke, Lone har ændret sig ret meget på 53 år.

For Lone Hertz er det et glædeligt gensyn med Frøken Nitouche, når hun i løbet af efteråret skal spille med i Folketeatrets udgave af opsætningen. Det er 53 år siden, hun spillede den kække Charlotte Borg. Denne gang spiller hun priorinden.

For Johannes Nymark er det dog en helt ny oplevelse. Faktisk havde han aldrig set filmen, før han fik rollen som løjtnanten.

- Det er mærkeligt, det har kunnet lade sig gøre, siger Johannes til BILLED-BLADET, der dog har fået set den en enkelt gang nu.

I opsætningen hedder han dog ikke Erik Parsberg, som Ebbe Langberg gjorde det i filmen fra 1963, men løjtnant Fernand de Champlatreux, som rollen hedder i det originale franske stykke, der første gang blev opført i 1883.

LÆS MERE: Lone Hertz: Folk vil altid tale om "Frøken Nitouche"

Lone Hertz har stadig dét blik i øjet

Johannes Nymark elsker at spille sammen med Lone Hertz, fortæller han.

- Det er utroligt for 53 år efter, hun spillede den søde og kække Charlotte, ligner hun bare sig selv. Hun har ikke ændret sig ret meget! Hun er stadig topsej, og har der der blik i øjnene, som hun også havde dengang, siger han.

Johannes skal ikke synge så frygtelig meget i "Frøken Nitouche", men Lone skal til gengæld synge - det gjorde hun ikke i filmen, fordi var det Katy Bødtker, der lagde stemme til.

"Frøken Nitouche" har premiere 6. oktober og spiller frem til 4. december i hele landet.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden