29. apr. 2016
Af Maria Rode Olsen

Lisbet Dahl modtog fornemt mindelegat

Lisbet Dahl
Lisbet Dahl.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Lisbet Dahl var en af de tre kunstnere, der modtog Niels Matthiasens mindelegat, NIELS-prisen, på 50.000 kroner.

Mindelegatet for den gamle kulturminister Niels Matthiasen er i år gået til hele tre kunstnere.

Den ene af dem er skuespillerinden Lisbet Dahl, der var meget rørt over den store hæder ved modtagelsen af NIELS-prisen på 50.000 kroner, da den blev uddelt i Kulturministeriets lokaler i København.

- Det betyder rigtig meget, fordi jeg kendte Niels dengang, han levede. Jeg har festet meget og grint meget med ham, selv om jeg var meget ung. Så da Frank ringede og sagde, jeg ville modtage prisen, dukkede mange gode minder frem, som jeg havde glemt med tiden, fortalte en smilende Lisbet Dahl til BILLED-BLADET under receptionen på Kulturministeriet.

LÆS MERE: Lisbet Dahl har fået sin ønskehund

Priser til kvinder

Niels Matthiasens mindelegat er uddelt 24 gange før til 40 forskellige kunstnere, og i år gik prisen til tre forskellige kvinder fra tre forskellige kunstarter.

Ud over Lisbet Dahl modtog jazzmusikeren Maria Faust og romanforfatteren Ane Riel også NIELS-prisen på de 50.000 kroner.

- Det er utrolig stort og en enorm anerkendelse. Det giver brændstof for, at jeg kan skrive resten af livet, sagde Ane Riel.

Maria Faust, der oprindeligt er fra Estland, ved præcis, hvad hun skal bruge de 50.000 kroner på.

- Jeg køber et lille stykke land på min hjemø. Det er første gang nogensinde, jeg bruger nogle penge, jeg har vundet på mig selv. Ellers bruger jeg det altid på musikken, fortæller hun ivrigt.

Niels Pris vindere
Fra venstre: Pia Schultzmann, Eddie Skoller, Kira Skov, Maria Faust, Ane Riel, Lisbet Dahl og Frank Andersen.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

NIELS-prisen bliver uddelt af bestyrelsen for Kulturminister Niels Matthiasens mindelegat, der består af maleren Pia Schutzmann, sangeren Kira Skov, entertainer Eddie Skoller, sceneinstruktør Peter Langdal, politiker Thorkild Simonsen og har den tidligere balletmester Frank Andersen som formand.

Mors dag: Glæd din mor i 6 eller 12 uger og få 2 biografbilletter

Læs mere om: