Tirsdag, 29. december 2020 — af John Lautrup

Lone Hertz: Derfor vender jeg tilbage til revyen

Lone Hertz
Lone Hertz
Foto: Aller Media
Lone Hertz skal til sommer medvirke i Revyperler i Rødby. Revy er den sværeste kunstart, siger hun.

Lone Hertz når at blive 82 år, inden hun til sommer vender tilbage til sine skuespillermæssige rødder. Hun har sagt ja til at medvirke i "Revyperler" på Restaurant Harmonien i Rødby. 

- Arbejde er den måde, man holder hjernen i gang på. At man ikke giver slip, siger Lone Hertz, som kun 17 år gammel debuterede som revyskuespiller hos Stig Lommer på ABC Teatret. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er dejligt at vende tilbage til den genre, hvor det hele begyndte. Med den erfaring og viden, jeg har, er revyen den sværeste af alle kunstarter. Man står ofte frem med tynde tekster og skal få folk til at le eller græde på bare tre minutter. Det kræver et stort mod, siger Lone Hertz. 

Hun var modsat manges opfattelse ikke egentlig "Lommerpige" på ABC Teatret. Det vil sige letpåklædt dansepige i baggrunden. Hun var solist og havde sin egen vise fra allerførste dag på teatret og sang tillige duet med selveste Dirch Passer. At Stig Lommer så blev hendes første mand er en anden sag. Med ham fik hun sønnen, skuespiller og teaterchef, Steen Stig Lommer, 60 år. 

Lone Hertz har haft mange år borte fra teatret, hvor hun i stedet har rejst landet tyndt for at holde foredrag. Men i de senere år har hun haft flere teaterroller, og nu glæder hun sig til gensynet med revyscenen. At gå på pension kommer ikke på tale. 

- Som skuespillere har vi den store glæde, at nok er arbejdet hårdt, men det er også vores lidenskab. Den slipper vi aldrig, siger hun. 

Max Hansen skal instruere sommerens Revyperler, der får premiere fredag den 25. juni. Og han er henrykt over at have fået Lone Hertz med på holdet. 

- Det er svært at skjule begejstringen for, at det er lykkedes at få Lone Hertz med i Revyperler. Jeg har haft det som et stort ønske i mange år, og mon ikke mange revypublikummer vil se frem til at opleve Lone Hertz på en revyscene igen? Det tror jeg nok, de gør!, siger han. 

 

 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden