Onsdag, 12. juli 2017 - af Casper Nielsen

Matador-feber forvandler dansk by til Korsbæk

DR
Matador-feberen har nu også smittet Skælskør, der 12. august vil forvandle byen til Korsbæk for en dag. Butikkerne vil tage navneforandring til Tøjhuset og Damernes magasin, og amatørskuespillere give den i rollerne som Varnæs, Skjern og co.

Lise Nørgaard satte ikke kun Korsbæk på Danmarkskortet.

Via Mads Skjern fik hun også bragt Skælskør ind i Matador-fans bevidsthed.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Skælskør var byen, hvor Mads Skjern åbnede en lille ny filial af sin tøjhus-kæde, og gav sin unge assistent Arnold chancen som bestyrer – og i år har en gruppe ildsjæle med særlig forkærlighed for ”Matador” taget initiativ til at gengælde æren ved at forvandle Skelskør til Korsbæk for en dag.

Matador-dagen skal foregå lørdag den 12 august.

Her vil man samtidig fejre Lions Skælskørs 40 års jubilæum, Lise Nørgaards 100 års fødselsdag, og holde lidt fast på de mange gæster, der samtidig kommer til byen under Harboe-ræset.

- Skælskør er den dag midtpunkt for en årlig event, nemlig Lions store lotteri, hvor 4000 Harboe dåser smides i havnen og så fiskes op, siger Margit Geil, der er en af initiativtagerne til Matador-dagen til BILLED-BLADET.

- Den begivenhed tiltrækker mange mennesker. Og så skulle der jo gerne være noget for publikum at opleve inden. Hvorfor ikke lade dem gå rundt i et Matador univers?, siger Margit Geil.

Hele byen i sving

På Matadordagen vil Skælskørs Algade stadig være Algade, Kosmorama-biografen vil stadig hedde Kosmorama og Postgaarden hedde Postgaarden.

Men tøjbutikken Wilken-Jensen har påtaget sig »rollen« som Damernes Magasin, mens Butik Mille bliver til det konkurrerende Tøjhuset.

Uden for byen kommer der også til at være byskilte til Korsbæk, og i selve byen vil man på Cassiopeia alias Jernbanerestauranten kunne møde tjener Boldt, grisehandler Larsen og Fede.

Mens Røde spiller på harmonika og synger.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

I Tøjhuset vil man kunne møde Arnold Vinther og Ingeborg Skjern, mens hr. Schwann og den nervøse frk. Jørgensen indtager Damernes Magasin.

Sparekassen Sjælland gør det ud for Korsbæk Bank.

Her kan man møde Skjold Hansen og direktør Varnæs.

Misse vil køre rundt med fru Fernando Møghe i kørestol, ligesom man inden august vil have fundet veteranbiler, hestevogne og et par ryttere, der skal Iben og Jenny.

Skuespillere skal findes til rollerne, inden det hele kan opleves i tidsrummet fra kl. 10 – 18 lørdag den 12 august i Skælskørs Algade.

Det er Borreby Teater der låner kostumerne til dagen, der får karakter af ægte Matador dag.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden