Onsdag, 11. november 2020 - af John Lautrup

Morten Grunwald: Får opkaldt en markant plads efter sig

Morten Grunwald

Morten Grunwald foran Østre Gasværk Teater

Foto: Aller Media
Morten Grunwald var hovedmanden bag Østre Gasværk Teater, som nu ligger på Morten Grunwalds Plads 1.

Morten Grunwald må rotere i sin grav af stolthed. Fremover vil hans livsværk, Østre Gasværk Teater, nemlig have adresse på Morten Grunwalds Plads 1.

Det sker, efter at et flertal i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har godkendt at navngive pladsen foran det kendte teater på Østrebro i København efter dets stifter. Det var Morten Grunwald, som i sin tid tog initiativ til at omdanne den gamle gasbeholder til teater, og som i mange år var dets direktør. 

Udover at være teaterentreprenør var Morten Grunwald måske mest kendt for sin rolle som den evigt glade og trippende Benny i Olsen Banden-filmene. Og nu har alle hovedrollespillerne i den legendariske forbryderbande fået opkaldt en vej efter sig i hovedstadsområdet. 

I Valby kan man finde både Poul Bundgaards Vej og Kirsten Walthers Vej, mens Ove Sprogøes figur, Egon Olsen, pryder vejskiltet ned mod Vridsløselille Fængsel i Albertslund. 

 

Morten Grunwald blev allerede sidste år hædret med en bronzebuste på Østre Gasværk Teater, og nu får hele teatret altså adresse på hans plads. Navneændringen til Morten Grunwalds Plads 1 træder officielt i kraft den 15. december i år. Indtil da har teatret fortsat adresse på Nyborggade 17. 

Morten Grunwald døde 83 år gammel i 2018. 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden