12. jun. 2016
Af Helle Skram de Fries

Paprika Steen går glip af årets store Reumertfest

Paprika Steen
Paprika Steen
Foto: Hanne Juul
Hun er nomineret, men Paprika Steen er forhindret i at være til stede ved Årets Reumert 2016, der overværes af kronprinsesse Mary.

Der er lagt op til et brag af en aften i Operaen i København, hvor der afholdes Årets Reumert 2016.

Kronprinsesse Mary overværer det forrygende show, der kæder prisuddelingerne sammen.

VIDEO: Kronprinsesse Mary på øvelse

De nominerede indenfor de forskellige kategorier er naturligvis spændte.

Deltag i vores afstemning og vind drømmerejse

Paprika Steen, der nomineret i kategorien Årets kvindelige hovedrolle for sin anmelderroste præstation som Tove Ditlevsen i "Toves Værelse" på Folketeatret, vil dog ikke være til stede ved Årets Reumert.

Paprika er forhindret i at komme, fordi hun i er i Grækenland, fortæller hun til BILLED-BLADET.

LÆS MERE: Paprika Steen lettet: Hyldet for Tove Ditlevsen-rolle

I kategorien Årets kvindelige hovedrolle er også skuespiller Benedikte Hansen nomineret for sin rolle i forestillingen "Tørst" på Teater Får302, som hun har høstet flote anmeldelser for.

Forestillingens dramatiker Abelone Koppel er nomineret i kategorien Årets dramatiker.

Balletdanser Ida Praetorius er den trredje nominerede i Årets kvindelige hovedrolle for "Romeo og Julie" på Det Kongelige Teater, og det er første gang, en balletdanserinde er nomineret.

I Årets Mandlige Hovedrolle er Thomas Ambt Kofod nomineret for sin præstaiton i "Jekyll & Hyde" på Det Ny Teater.

Man skal helt tilbage til 2001 for senest at finde en musicalskuespiller, der var nomineret til en Reumert - nemlig Flemming Enevold, der oven i købet vandt for sin rolle i "The Phantom of The Opera".

Der er i alt 13 kategorier plus Årets Hæderspris - i alt 14 priser, der skal uddeles.

VIDEO: Kronprinsparret på den røde løber ved Reumert-festen

I kategorien Årets mandlige hovedrolle er også Jens Albinus nomineret for "Richard III" på Aalborg Teater, og Olaf Johannesen for "Puntila" på Det Kongelige Teater.

I kategorien Årets kvindelige birolle er Kirsten Olesen, især kendt for rollen som Agnes i "Matador", nomineret for "Vintersolhverv" på Det Kongelige Teater, Amanda Collin for "H. C. Andersens samlede eventyr" på Mungo Park og Mette Døssing for "Frk. Julie" på Aarhus Teater.

I kategorien Årets mandlige birolle, er Flemming Enevold nomineret for "Vintersolhverv" på Det Kongelige Teater og Benjamin Kitter for "Hvem har æren" på Odense Teater samt Tom Jensen for "Melodien der blev væk" på Nørrebro Teater.

Følg med på TV

Det er Bikubenfonden, der står for Reumert-uddelingen, og i år er det skuespiller Rasmus Botoft, der styrer showet med standup-komiker Nikolaj Stokholm på sidelinjen, og Bodil Jørgensen til at overrække juryens rosende ord til prismodtagerne.

Og der er på forhånd lovet både magi, poesi og komik, når i alt 14 prismodtagere og otte unge talenter skal hyldes.

Søndag aften kl. 20.00 starter festen, hvor det afgøres, hvem der skal tage de eftertragede priser med hjem, og du kan følge med på DR K, der transmitterer direkte fra showet.

Læs mere om: