Torsdag, 10. juni 2021 — af John Lautrup

Peter Schrøder: Derfor fik jeg et nervesammenbrud

Peter Schrøder
Peter Schrøder med sin hund, Carlo
Foto: Hanne Juul
Peter Schrøder havde store tanker om sig selv som nyuddannet skuespiller. For store.

Peter Schrøder, der fylder 75 år søndag den 13. juni, måtte betale en høj pris for sit gennembrud som skuespiller.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gennembruddet kom øjeblikkeligt efter endt uddannelse i 1973. Han væltede anmelderne omkuld i hovedrollen i “Niels Klims underjordiske rejse” på Gladsaxe Teater. Men han væltede også sig selv.

- Jeg er jo opdraget med, at man ikke skal komme for godt i gang og tro, man er noget. Pludselig var jeg noget, og pludselig syntes jeg vældig godt om mig selv. Nu havde jeg ligesom fået et stempel på, at det ikke var forbudt at beskæftige sig med sig selv. Og så skal jeg fandeme da ellers love for, at jeg fik trådt gaspedalen i bund med hensyn til at mene, at jeg var en gave til nationen, fortæller Peter Schrøder.

- Der var også lidt for meget alkohol involveret. Ikke at jeg havde et alkoholproblem, men det var en følge af al den festivitas, der fulgte med. Jeg troede, jeg kunne gå på vandet. Jeg mente, at nu kunne jeg spille ALT! Jeg blev sådan en besserwisser.

Storhedsvanviddet kulminerede for Peter Schrøder i et decideret nervesammenbrud efter sønnen Mikkel Schrøder Uldals fødsel i 1974. Han var sygemeldt fra teatret i et halvt år, og det tog ham halvandet år at kommet helt ovenpå igen.

Læs stort interview med Peter Schrøder i BILLED-BLADET, der kan købes fra torsdag den 10. juni.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden