15. sep. 2021
Af Lene Skriver Bak

Søren Sætter-Lassen har sagt op

Søren Sætter-Lassen.
Søren Sætter-Lassen.
Arkivfoto: Lars H. Laursen
Skuespilleren Søren Sætter-Lassen har opsagt sin faste stilling på Det Kongelige Teater.

Søren Sætter-Lassen forlader Det Kongelige Teater.

Efter denne sæson vil skuespiller Søren Sætter-Lassen for første gang i 30 år ikke længere være en del af det faste ensemble på teatret.

- Det lyder meget dramatisk, men det er ikke særlig dramatisk. Det er jo ikke fordi, jeg på den måde aldrig skal være på Det Kongelige Teater mere, forklarede Søren Sætter-Lassen selv til Janni Pedersen og Lasse Sjørslev i Go' Aften Live på TV 2 om sin beslutning.

Den 66-årige skuespiller understreger, at der hverken er drama eller smækken med dørene i hans exit fra Det Kongelige Teater.

Han mener selv, at han har været forkælet med gode roller og har nydt de 30 år, men nu er det på tide, at han selv kan sige fra eller til.

Det er både erfaring og stort talent, der forlader Det Kongelige Teater den 12. november, når tæppet går for forestillingen "Den indbildte syge" for sidste gang og Søren Sætter-Lassen takker af.

Mange danskere vil kende ham fra rollen som August Molin i "Badehotellet", ligesom han har medvirket i populære tv-serier som "Forbrydelsen" og ikke mindste "Bryggeren", men det er på scenen, han har fejret sine største triumfer.

Søren Sætter-Lassen har blandt andet medvirket i "Tartuffe", "Fanny og Alexander", "Jean de France" og "Onkel Vanja" på nationalscenen.

Rollen som den skinsyge Salieri, der både beundrer og foragter Mozart i "Amadeus" blev et mesterværk i Søren Sætter-Lassens hænder.

Den blev både hans 40-års jubilæumsforestilling og en rolle, der for tredje gang sikrede ham prisen som Årets Hovedrolle til Reumert-prisuddelingen.

Søren Sætter-Lassen holder dog fast i, at afskeden med det faste job, ikke er en afsked med skuespillerlivet.

- Vi har en aftale om, at de bare kan ringe, hvis der er noget, understreger Søren Sætter-Lassen med et smil.

Læs mere om: