23. mar. 2017
Af Casper Nielsen

TILLYKKE: Allan Olsen bliver 57 år

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/sp_rg_c_040614_82.jpg
foto: Birger Storm
Skuespilleren Allan Olsen kan fejre sig selv for fuld musik, når "Saturday Night Fever" i aften spiller på Falconer i København. Han fylder 57 år.

Allan Olsen får sig noget af en disko-fest på sin 57-årsdag.

Sammen med Bodil Jørgensen – som spiller hans hustru – er han nemlig på scenen i den store "Saturday Night Fever"-musical, der også i aften - torsdag 23. marts - spiller for fuld musik på Falconer på Frederiksberg. Her spiller parret rollerne som forældre til Silas Holsts hovedrolle.

Vandt danskernes hjerter som roden Charly

Allan Frank Olsen var egentlig uddannet glarmester, men efter Morten Arnfred castede ham som roden Charly i ”Mig og Charly” i 1978 gik han direkte gennem ruden og ind i danskernes hjerter.

Efterfølgeren ”Charly & Steffen” var slet ikke til at komme udenom, og i 1980 fik han Bodil-prisen for bedste mandlige hovedrolle for rollen som "Johnny Larsen" i filmen af samme navn.

Som junkien Spacy, ”der tog den ud i det blå”, har Kim Larsen udødeliggjort ham i sangen ”Midt om Natten” – skrevet til filmen af samme navn i 1983.

Allan Olsen og kampen mod flasken

Allan Olsen kæmpede i en årrække mod alkoholen, men i 1993 vandt han kampen mod flasken, og siden 1995 har han været gift med Charlotte Breum, med hvem han i 2000 også adopterede den vietnamesiske dreng, Jacob.

LÆS MERE: Silas Holst har fået nye forældre

Allan Olsen har også datteren Malou fra et tidligere forhold.

BILLED-BLADET ønsker tillykke med fødselsdagen.

Læs mere om: