14. mar. 2017
Af af Helle Skram de Fries

TILLYKKE: Preben Kristensen fylder 64

Preben Kristensen.
Preben Kristensen.
Arkivfoto: Krestine Havemann
Skuespiller og entertainer Preben Kristensen har travlt både med prøver og instruktørjob på sin fødselsdag.

- Ja, jeg har travlt, men det er jo et luksusproblem, så jeg klager absolut ikke, lyder det fra en glad Preben Kristensen, da BILLED-BLADET ønsker tillykke med de 64.

Preben Kristensen er en travl og efterspurgt herre.

I øjeblikket er han i gang med to opgaver.

- Ghita (Ghita Nørby, red.) og jeg prøver på forestillingen ”Sarah”, og samtidig er jeg instruktør på ”City Singler”, der 23. marts har premiere i Glassalen, fortæller Preben Kristensen.

Forestillingen ”Sarah” har premiere 4. april på Folketeatret. Det er markeringen af Ghita Nørbys 60 års skuespillerjubilæum og samtidig hendes afskedsforestilling.

Har ikke planlagt noget festivitas

Ghita Nørby spiller rollen som den legendariske, franske skuespiller Sarah Bernard, der dikterer sine memoirer til sin kammertjener, George Pitou – spillet af Preben Kristensen.

- Vi har prøver til klokken 16 og så skal jeg videre til Glassalen. Men begge dele er skønne ting, så det er fint, lyder det fra Preben Kristensen.

Selv har Preben Kristensen ikke planlagt noget festivitas.

- Men det kan da godt være, der er nogen, der råber hurra i løbet af dagen, siger fødselaren med et grin.

På turné til efteråret

Preben blev uddannet skuespiller ved Aarhus Teater i 1978 og mødte allerede på skuespillerskolen Anders Bircow og Thomas Eje.

I 1979 lavede de ”Linie 3”, som blev en bragende succes.

Et af de faste indslag plejer at være Prebens skarpe og kærlige parodi på dronning Margrethe.

Til november drager ”Linie 3” på tur med julekoncert fra 3. november til 21. december. Med sig har de Trine Gadeberg og, som vanligt, Jan Glæsels velspillende orkester.

- Det glæder jeg mig til, forsikrer den folkekære skuespiller og entertainer, der er ridder af Dannebrog og har modtaget flere hæderspriser.

Privat har Preben Kristensen dannet par med frisør og makeup-artist Søren Hedegaard i over 30 år, og parret indgik i 2005 registreret partnerskab.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-50585.jpg
Preben Kristensen og Søren Hedegaard.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Læs mere om: