Lørdag, 15. april 2017 — af Ulrik Ulriksen

Tillykke: Trine Dyrholm fylder 45 år

Trine Dyrholm
Trine Dyrholm
Foto: Alex Tran
Trine Dyrholm sang sig ind i danskernes bevidsthed i Melodigrandprix'et i 1987. Lørdag den 15. april kan kvinden med de mange talenter fejre sin 45-års fødselsdag som en af landets dygtigste skuespillere.
Skuespilleren Trine Dyrholm, der fylder 45 år lørdag den 15. april, kan udover at fejre sin fødselsdagogså nyde at se tilbage på et helt særligt år. I marts erobrede hun Bodilprisen som bedste kvindelige hovedrolle, og dermed er hun den mest vindende skuespiller af den 70 år gamle filmpris. Prisen gjorde hun sig fortjent til for sin præstation i hovedrollen i Thomas Vinterbergs film "Kollektivet".

Nyder livet med Niclas og lille Aksel

Det var den femte Bodil, hun modtog for en hovedrolle, og oven i de fem stauetter har hun tidligere modtaget en Bodil for bedste kvindelige birolle. Dyrholm har fået det professionelle og det private til at gå op i en højere enhed, og forhåbentlig har hun i dag tid til at hygge sig og fødselsdagsfeste med sin lille familie bestående af kæresten Niclas Bendixen og parrets søn Aksel, der kom til verden i 2009.

Var et hit i Dansk Melodigrandprix

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Trine Dyrholm skulle udvikle sig til i dag som 45-årig at stå som en af dansk teater- og films største stjerner. Det potentiale tænkte ingen vel på, at Trine havde, da hun som otteårig optrådte sammen med Odense Byorkester i H.C. Andersen Festspillene i Den Fynske Landsby, eller da hun som 14-årig i 1987 dansede og sang på den helt store scene i bedste sendetid på DR-TV i Dansk Melodi Grandprix. Med nummeret "Danse i måneskin", som blev leveret med akkompagnement fra bandet The Moonlighters, opnåede hun en flot 3. plads.

1998 var et fantastisk år for Trine

Gennembruddet som skuespiller kom i 1998 i Vinterbergs film "Festen", og samme år fik Trine Dyrholm det folkelige gennembrud i DR's successerie "Taxa". Her var hun på hold med en række andre markante, unge skuespillere, der siden Taxa-turen ligesom Trine selv har præget den danske teater- og filmscene. LÆS MERE: Trine Dyrholm: 25 år som skuespiller

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden