Mandag, 7. marts 2016 — af af John Lautrup

TILLYKKE: Ulla Henningsen fylder 65 år

Ulla Henningsen
Ulla Henningsen
Foto: Jesper Sunesen
Ulla Henningsen kan se tilbage på en lang og flot karriere i dansk teater - men efter rollen som Iben i "Matador" har hun været en sjælden gæst på TV

Ulla Henningsen lagde i sin tidlige karriere an til at blive dansk teaters nye, store diva. Især efter at hun i 1992 på mesterlig vis levendegjorde Liva Weel i TV-serien "Kald mig Liva". Måske karrierens højdepunkt. Men de seneste mange år er det som om, der er blevet en smule stille om dagens 65-års fødselar.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men det er kun, fordi hun har undveget det helt store spotlys. I alle årene har hun leveret markante præstationer på de danske teaterscener.

Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev!

Ulla Henningsen som Iben i "Matador"

På film og TV er hun til gengæld blevet en sjælden gæst. Det var ellers på TV, at hun bragede igennem som den rastløse og mandeglade Iben i "Matador".

Musikken er en vigtig del af Ulla Henningsens arbejdsliv. Hun strålede i "Kald mig Liva".., mange mente helt på niveau med Liva Weel selv. Og hun har sågår medvirket i Dansk Melodi Grand Prix. Hun sang sig i 1995 til en tredjeplads. Det var året, hvor Aud Wilken vandt med "Fra Mols til Skagen".

I interviews har Ulla Henningsen forklaret, at hendes til tider afmålte væsen dækker over en stor skrøbelighed og utilpashed ved at stå frem. Hun bryder - eller brød - sig i virkeligheden ikke særlig meget om at spille teater, og har alle dage følt sig som en fremmed blandt sine kolleger. Private venner har hun heller ikke blandt andre skuespillere.

Hun føler sig mere hjemme i musikken, og det er også her, hun har fundet sin livsledsager. Hun har siden 1996 dannet par med musikeren, Uffe Markussen. Fra et tidligere forhold har hun en voksen søn.

LÆS MERE: Ulla Henningen har aldrig set "Matador"

Ulla Henningen i "Matador"
Foto: All Over

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden