Veteranen fra Matador er 94 år: Nu går han på scenen igen

Malene Schwartz, Holger Perfort

Malene Schwartz, Holger Perfort

Foto: Aller Media og Hanne Juul/BILLED-BLADET
Overtjener Olsen fra Postgården - alias Holger Perfort - er klar til en ny udfordring.
Holger Perfort synes ikke, at man kan kalde det et comeback. Som skuespiller har han været aktiv igennem de sidste 73 år. Af mange huskes han sikkert som den altid korrekte overtjener Olsen på Postgården i "Matador" - men det er trods alt en del år siden.
Og nu er den 94-årige skuespiller klar til at tage en ny tørn.
 

Nogen troede måske jeg var død

 
Det sker, når Det Ny Teater sætter musicalen ”Spillemand på en tagryg” op med Tommy Kenter i hovedrollen som mælkemanden Tevje, et stort ensemble, levende orkester og indlagte dansenumre. Det er en forestilling, der varer to timer og 45 minutter og spiller fra den 26. september til 15. december. Holger Perfort skal spille rabbiner og glæder sig til udfordringen.
 
– Det er en lang forestilling, men den er god, så det bliver spændende. Om jeg også skal synge, ved jeg ikke, vi har ikke haft fællesprøve, så jeg har ikke talt med instruktøren om den slags, men jeg gør det, fordi jeg kan lide det, og det er rart, når der stadig er brug for én.
 
Måske nogen tænkte, at du havde trukket dig tilbage?
 
– Ja, eller at jeg var død – begge dele ville være sandsynlige, griner Holger Perfort, der dog heldigvis ikke er nogen af delene. 
 

Holger Juul Hansens barnebarn

 
Efter et langt liv i teaterbranchen kender du vel også alle dem, du skal optræde med? 
 
– Næh, nu har jeg haft en længere periode, hvor jeg ikke har haft så meget med teater og film at gøre, så der er en bunke mennesker, jeg ikke kender, men det bliver kun rart at få snuden stukket ind igen, så man kan lære dem at kende, siger Perfort, der i ensemblet af nye kollegaer bl.a. får Lærke Belle Juul Hansen, barnebarn af afdøde Holger Juul Hansen, som Perfort ikke mindst kender, fra dengang han serverede i Korsbæk i rollen som ”Matador”s overtjener Olsen.
 
Per Pallesen og Holger Perfort spillede “Matador”s to meget markante tjenere, tjener Boldt og overtjener Olsen, der huserede på henholdsvis Jernbanerestauranten og Postgaarden. Kan du mon huske hvilken af de to skuespillere, der gjorde hvad? Hvem har medvirket i flest film, hvem der er uddannet sparekasseassistent eller hvem der har medvirket i flest “Olsen-banden”-film?
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden