26. okt. 2016
Af Henrik Salling

Vild med Dans-dommer Nikolaj Hübbe forlænger sin kontrakt

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-14956.jpg
Foto: Hanne Juul
Der er glæde på det Kongelige Teater, hvor balletmesteren de næste tre år stadig hedder Nikolaj Hübbe.

På det Kongelige Teater er der glæde over, at balletmesteren gennem de sidste otte år, Nikolaj Hübbe, har valgt at forlænge sin kontrakt med teatret. Den nye kontrakt løber i første omgang til 2020.

Nikolaj har gennem de sidste otte år haft ikke færre end ni nyopsætninger. Lørdag den 29. oktober kan han føje endnu en til listen, når balletten ”Giselle” har premiere på Gamle Scene på Kongens Nytorv.

Nikolaj Hübbe havde en hård start

Efter en hård start i Den Kongelige Ballet, hvor Nikolaj Hübbe som balletmester blev beskyldt for dårlig ledelse, har han i fællesskab med medarbejderne udviklet en ny arbejdskultur, der også har givet genlyd ud over Danmarks grænser. Den Kongelige Ballet har i dag over 20 nationaliteter ansat.

Læs også: Nikolaj Hübbe slået til ridder

Dansk ballet er i konstant forandring

Desuden har den populære balletmester forstået, at dansk ballet er i konstant forandring. Derfor er tiltag som Dans2go og Hübberiet blev modtaget positivt af både dansere og publikum.

- Jeg er aldrig gået fra et møde med Nikolaj uden at være blevet i bedre humør, og jeg har aldrig forladt en af hans forestillinger uden at være blevet opløftet. Jeg er derfor utrolig glad for, at det er lykkedes at lave en aftale om forlængelse, siger teaterdirektør Morten Hesseldahl.

Nikolaj Hübbe er i øjeblikket aktuel på TV 2, hvor han er den ene af fire dommere i ”Vild Med Dans”.

Få et smugkig på denne uges BILLED-BLADET

Læs mere om: