Onsdag, 15. februar 2023 — af Catja Klarskov

Thomas Rathsack fra Korpset om sin tid som jægersoldat: Overlevede bombeangreb

Thomas Rathsack
Thomas Rathsack
Foto: Mikael Rieck
Da Thomas Rathsack fra TV 2-programmet “Korpset” var udstationeret i Irak, overlevede han et bombeangreb.

Da “Korpset”-instruktøren var udstationeret i 2003, overlevede han et bombeangreb i den irakiske hovedstad, Bagdad. Her kørte en selvmordsbomber sin bil ind i et checkpoint, og med sig i døden tog han 16 menneskeliv. Thomas Rathsack var ikke et af dem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den dag drillede udstyret nemlig, og det gjorde, at Thomas Rathsack og to soldaterkammerater kom afsted fem minutter efter tidsplanen.

Det reddede formegentlig den tidligere jægersoldats liv, fortæller han i et interview, du kan lytte til i appen Ally eller læse i ugens nummer af Ude og Hjemme.

- Det har givet mig stof til eftertanke. Det siger noget om, hvor forbandet heldig, man en gang i mellem har lov at være. Jeg tror ikke på højere magter, men jeg må konstatere, at det godt kan være, at der er en, der holder hånden over mig, fortæller Thomas Rathsack i interviewet, der kan læses i Ude og Hjemme.

Thomas Rathsack blev jægersoldat i 1990 og har sidenhen været udstationeret flere gange, blandt andet til Bagdad hvor bombeangrebet fandt sted. Her var hans opgave at beskytte den danske ambassadør i en hovedstad smadret af krig og granater.  

Byen var opdelt i to zoner, der var adskilt af checkpoints. Den dag skulle Thomas Rathsack hente nogle irakiske håndværkere ved checkpointet. En opgave som nær kostede ham livet.

Thomas var trådt ud af køretøjet og til fods på vej mod det checkpoint, der sekunder senere blev ramt af et bombeangreb. En eksplosion så kraftig, at han blev væltet bagover af trykbølgerne.

Det er i dag mange år siden, den tidligere jægersoldat havde sin nærdødsoplevelse.

Siden da har han påtaget sig andre arbejdsopgaver, og i 2017 gav han sig for første gang i kast med rollen som skrap og kontant instruktør i seerhittet på TV 2, hvor han har medvirket i fire ud af programets indtil videre fem sæsoner. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden