Fredag, 13. november 2015 — af af Niels Burgos

TILLYKKE: Bengt Burg fylder 70

Bengt Burg
Bengt Burg
Foto: TV 2
Bengt Burg fylder 70 - i dag sælger han honning, men i mange år var han fast gæst i de danske TV-stuer som bestyrer af "Lykkehjulet"

3500 shows blev det til i de 12 år, Bent Burg var bestyrer på Danmarks mest populære bogstavleg - "Lykkehjulet" på TV 2. I dag er programmet for længst stoppet, men den populære TV-vært er langtfra glemt. Han overtog TV-tjansen efter Michael Meyerheim, som indtil da havde rullet med hjulet tre gange om ugen. Med Bengt Burg som hjulstyrer satte TV 2 frekvensen om til syv gange om ugen. 20 minutters show hver aften - og seerne elskede det.

Bengt Burg startede på radioen

Bengt Burg kom til TV efter en periode som populær morgenvært på radioens P3 - en tjans, han ikke mindst fik i kraft af sin usædvanligt velegnede radiostemme. Han klingede godt ude hos danskerne. Han klingede også godt hos den daværende politiker Mimi Jakobsen, parret blev gift, senere skilt - og fik sammen sønnen Rasmus, som i dag er 26 år.

For fem år siden blev  Bengt Burg gift med Bente Askær, som var Dirch Passers sidste kæreste. Hun er i dag direktør for parrets firma "VildMedHonning", som parret driver i Hornbæk.

Bengt BurgBengt Burg blev især kendt for sin rolle i "Lykkehjulet" på TV 2 sammen med Carina Jensen som ses på billedet herover. Foto: TV 2

Læs mere: Bengt Burg gift i hemmelighed

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden