Fredag, 23. oktober 2020 - af Julie Lund Rosenfeldt Isen

10 ting du (måske) ikke vidste om Anders Agger

Anders Agger

Anders Agger

Foto: Hanne Juul
Sidder du også klistret til skærmen, når programmer som ”Anne og Anders” og ”Indefra med Anders Agger” er på? Her kan du lære tv-journalisten lidt bedre at kende.

Anders Agger har gennem flere årtier underholdt og oplyst danskerne med sine spændende tv-dokumentarer.

Han er især kendt for programserier, hvor man kommer ind bag facaden i ellers lukkede miljøer – for eksempel hans serie om kostskolen Herlufsholm, hans serie om kongehuset og i syv sæsoner i ”Indefra med Anders Agger”.

Her er 10 ting, du (måske) ikke vidste om Anders Agger:

1. Anders Agger blev født den 23. oktober 1964.

2. Han har været ansat ved DR siden 1989.

3. I 2017 vandt han prisen som bedste mandlige tv-vært for programserien ”Indefra med Anders Agger” ved årets TV-festival.

4. Anders er kæreste med Lissa, og sammen har de sønnen Rasmus. Lissa har desuden datteren Line og sønnen Thomas fra et tidligere forhold.

5. Han har fire børnebørn, og han siger selv, at det er ham, der står for musikopdragelsen af dem – for eksempel sender han sange til sit barnebarn Alberte, som han synes, hun skal høre.

6. Han har dannet tv-par med tv-kokken Anne Hjernøe siden 2010, hvor de medvirkede i en DR2-serie om badehoteller, og i 2020 kunne de altså fejre 10-års jubilæum som makkerpar.

7. Det er ikke kun på skærmen, at Anders og Anne går godt i spænd. De har nemlig gennem årene udviklet et tæt venskab, og Anders har tidligere udtalt, at de er blevet venner for livet.

8. Det var faktisk planen, at ”Anne og Anders”-programmerne skulle holde pause i 2020, men på grund af corona-krisen blev deres andre sommerplaner aflyst, og derfor besluttede de sig for at lave endnu en sæson. Det blev til ”Anne og Anders vender hjem”, hvor de rejser rundt i Danmark.

9. Anders Agger har også været forfatter på flere bøger – blandt andet bogen ”Kærlighed”, der udkommer i oktober 2020, som er en hyldest til kærligheden.

10. Han bor i Ringkøbing, hvor han har boet i mange år, og han har tidligere udtalt, at han slet ikke ville kunne undvære at bo tæt ved vandet.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden