Torsdag, 7. oktober 2021 — af John Lautrup

60-årige Charlotte Fich: Derfor er hun stolt af sit liv

Charlotte Fich
Charlotte Fich
Foto: Søren Jul Lamberth
Charlotte Fich er netop fyldt 60 år og har aldrig fortrudt, at hun undervejs har sagt nej til store roller.

Charlotte Fich kan se tilbage på et skuespillerliv, hvor hun aldrig har været arbejdsløs. Men hun indrømmer, at karrieren sikkert kunne have haft endnu mere stråleglans, end den fik for 20 år siden med gennembrudsrollen som drabschef Ingrid Dahl i ”Rejseholdet”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- ”Karriere” har aldrig været et buzzword i min familie. For mig har det ikke handlet om at være nogen i verden, men at opleve verden. Mit fokus har været indefra og ud meget mere end udefra og ind. Derfor har jeg sikkert taget nogle helt åndssvage valg i forhold til at lave en karriere. Til gengæld har jeg et ægteskab på 38. år og et rigtig godt forhold til min familie. Det er mit fokus, forklarer Charlotte Fich, som er gift med filminstruktør Per Fly. Sammen har de to voksne sønner.

- Jeg er sgu stolt af mit liv. Jeg har da været igennem alt det der med, om det nu var rigtigt at sige nej til dén serie og nej til dén serie. Jeg kan jo godt se, at jeg har sagt nej til nogle rigtig gode roller, som måske ville have boostet min karriere et helt andet sted hen. Men jeg har sagt nej, fordi jeg kunne mærke, at jeg ellers ville skulle give slip på nogle stærke værdier i mit liv. Og det ville jeg ikke. Jeg ville ikke give køb på, at min familie har skullet fungere.

- Det har nogle omkostninger, hvis du skal have et ægteskab til at køre, og du gerne vil være nærværende over for dine børn og kunne læse godnathistorier for dem. Og dem har jeg været rede til at tage. Og nej, jeg fortryder intet. Slet ikke. Jeg har haft et superprivilegeret liv, og jeg har jo masser af arbejde, siger Charlotte Fich, som for tiden indspiller den nye sæson af DR’s ”Borgen” og kan ses i tv-serien ”Fredløs” på DRTV.

Læs stort interview med Charlotte Fich i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 7. oktober.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden