Tirsdag, 25. august 2020 - af Marianne Singer

Årgang 0-mor: Derfor gik det så galt efter tandlægebesøg

Christina Siguenza. 
Christina Siguenza. 
Foto: Lars H. Laursen
Christina Siguenza, kendt fra tv-programmet Årgang 0, har været hos tandlægen og nu fundet ud af, hvorfor hun har haft så voldsomme smerter, efter at hun fik trukket en tand ud.

"Jeg tror, at jeg har fået den tilstand der kaldes for "Dry socket" og hold K....det gør ondt ?? Jeg overlever ligenu på smertestillende, som kun lige tager toppen og jeg skal holde ud til imorgen hvor min tandlæge åbner."

Sådan lød det helt fortvivlet fra Christina Singuenza, kendt fra Årgang 0, på sin Instagram-profil #Kakaomyggen søndag, efter at hun et par dage forinden havde fået fjernet en tand. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mange gode råd 

Efterfølgende fik hun masser af gode råd fra sine følgere og mandag formiddag kom Christina så endelig til tandlægen, fortæller hun til BILLED-BLADET.  

Tandlægen kunne fortælle, at det rigtig nok var en såkaldt Dry socket, hvilket betyder, at hullet, hvor tanden er fjernet, ikke lukkes af størknet blod. 

Hvis bunden af soklen i kæbeknoglen, hvor tanden har siddet, forbliver blotlagt vil det give smerter.

Havde betændelse

Derudover konstaterede tandlægen, at hun havde en betændelsestilstand. 

Christina fik derfor klippet sine sting op og skyllet hullet, hvor tanden havde siddet, godt igennem. 

- Jeg måtte bedøves, for det gjorde simpelthen så ondt, da hun begyndte at skylle. Og så tror jeg, at bedøvelsen er gået op i ansigtet i stedet for hen ad min kind. Så jeg mærker stadig alt i min tand, forklarer en medtaget Christina, der aldrig før har haft tandproblemer.

Tog til i weekenden

Det var lørdag eftermiddag, at smerterne for alvor tog til og kun blev værre, som timerne gik.

- Jeg har aldrid haft en tandsmerte af den her kaliber før - en dunkende, vedvarende nervesmerte, som påvirker hele din mund og fører op til øret og tindingen. Jeg kunne ikke være i mig selv. Lørdag nat lå jeg og krøllede mine fødder frem og tilbage, ligesom at have veer. Det var bare endnu værre, siger hun. 

- Jeg ville hellere føde Pelle, der var en stor baby, en gang til, hvis det var. 

Stor smerte

- Som sygeplejerske spørger jeg patienterne om, hvor ondt det gør i en skala fra et til til, og jeg vil sige, at det her var ti, lyder det endvidere fra hende. 

I forvejen havde tanden, der havde en sølvplombe og var flækket, været svær at få ud og den knækkede undervejs. 

Efter tandlæge-besøget mandag prøver Christina nu at komme sig og hele. 

- Da jeg kom hjem fra tandlægen, tog jeg mig en kop te og noget smertestillende. Der er ømt, men det er ikke samme dunkende smerte mere. Jeg er bekymret for, at det ikke virker og at denne her smerte fortsætter, fortæller Christina, der nu er startet på to forskellige slags penicillinkure.

Hjælpsomme børn

Og hvis hun stadig har ondt tirsdag, ringer hun til tandlægen for at få nellikeolie, som mange har rådet hende til.

Og så kan Christina glæde sig over, at hendes fire hjemmeboende børn i alderen seks år til 16 år, er klar til at hjælpe deres mor i denne udfordrende tid. 

 

  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden