19. nov. 2022
Af Regitze Ørnstrup Christensen

Afsløring: Her er vinderen af Den Store Veganske Bagedyst

Den Store Veganske Bagedyst
Sæþór Kristínsson, Annelise Severinsen, Frederikke Legaard og Emil Obel har kæmpet om at vinde endnu et bagedyst-trofæ til hylden.
Foto: Louise Sloth / DR
Hvis du endnu ikke har set programmet, skal du være opmærksom på, at vinderen af programmet bliver afsløret længere nede i artiklen.

Der var kamp til stregen i teltet, da fire tidligere vinder stod ansigt til ansigt i den svære disciplin: at bage uden animalske produkter.

Det betød altså at fløde, æg og smør, skulle erstattes med veganske erstatningsprodukter som sojamælk, kikærtevand og plantebaseret smør.

Noget af et benspænd for Sæþór Kristínsson, Frederikke Legaard, Emil Obel, der alle tre har vundet ”Den Store Bagedyst” og Annelise Severinsen, der har vundet ”Den Store Bagedyst: Jule- og nytårsbagedyst”.

For på trods af solide bagekundskaber hos alle fire deltagere, er der ingen af dem, der har de store erfaringer med vegansk bagning.

Udfordringen har de dog sagt ja til, og som vanligt er ambitionerne høje for de tidligere deltagere.

Og udfordret blev de, for der var både problemer med konsistenser, skilte mousser og tabte kager. Men man skal ikke græde over spildt kage. For det viste sig faktisk, at det ikke endte med at have de store konsekvenser.

Faktisk var konsekvenserne så små, at det blev den tabte kages ejermand, Annelise Severinsen, der en udfordring senere, kunne løfte trofæet og kalde sig vinderen af ”Den Store Veganske Bagedyst”.

Læs mere om: