23. mar. 2015
Af Lene Skriver Bak

Anders Agger: Den vigtigste værdi er tolerance

Anders Agger
Anders Agger
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den populære TV-journalist Anders Agger er vokset op i et middelklassehjem i Jylland med far for bordenden og kristne værdier. Tolerancen er noget, han har givet videre til sine egne børn.

Anders Agger kan lave fjernsyn om alt fra Kongehuset over Grundfos, Jehovas Vidner og Mærsk til døde på kanten af Vesterhavet.

Og han kan gøre det med en speakerstemme, der kan få det til at risle frydefuldt ned af ryggen.

Hjemmefra har TV-journalisten Anders Agger stringente regler, salmesang og tolerance, fortæller han i et interview med Kristeligt Dagblad.

Anders Agger: Tolerance er vigtig

- Den vigtigste værdi i min familie var tolerance. Jeg er vokset op i et udpræget kristent hjem, og mine forældre var flittige kirkegængere. Deres tolerance og næstekærlighed har fyldt rigtig meget, og jeg har aldrig hørt mine forældre fordømme befolkningsgrupper eller minoriteter, siger Anders Agger og fortsætter:

- Salmebogen og højskolesangbogen var også vigtige i mit hjem. Min mor er sådan en, der synger de første 18 vers af ”Nu falmer skoven”, når hun laver mad. Og så kan jeg forestille mig, at hun i sin aftenbøn lige skal sikre alle otte børnebørn og tre børn, og det er enormt fint og rørende. Den omsorg er jeg vokset op med.

LÆS MERE: Bagom DR-dokumentar: Anders Agger kom tæt på døden

Tolerancen og det åbne sind, hvis ejermand ikke er fordømmende eller sætter folk i bås, er vigtig for Anders Agger.

Børnene skal lære at dele

Og han håber, at han har haft held til at videregive den livsopfattelse til de tre børn, han kalder sine, papbørnene Line og Thomas og den biologiske søn Rasmus.

Filosofien er, at det ikke handler om at eje en masse ting, men derimod om godt at ville dele med andre, når der er noget at dele, lader Anders Agger forstå.

LÆS MERE: TV-værten løber for DR.

Læs mere om: