Mandag, 9. januar 2023 - af Regitze Ørnstrup Christensen

Arven splittede dem ad: Sådan endte det for Michael Enslev og hans søskende

Michael Enslev
Michael Enslev.
Foto: Nordisk Film/TV 2
Selv de stærkeste bånd kan ødelægges af strid om arv og penge.

Nære havde de næsten altid været. Michael Enslev og broren.

Men i dag er historien en helt anden.

I TV 2-programmet ”Når arven splitter os”, får vi nemlig historien om en strid, der har flået familien fra hinanden.

Og det Michael Enslev troede var en god og sund relation, skulle vise sig at være langt nemmere at ødelægge end som så. For da deres forældre blev skilt efter 46-års ægteskab, kom de første ridser i lakken, og de to tætte brødre begyndte at glide fra hinanden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De første skår

Det første reelle skår kom, da faren gik bort. Her lød det nemlig i testamentet, at Michael Enslev kun fik udbetalt sin tvangsarv, mens hans to søskende skulle dele resten. Et testamente Michael Enslev havde en fornemmelse af, at både hans bror og søster havde haft noget at gøre med.

Det brød Michael Enslevs mor sig ikke om. Så hun lavede sit eget testamente, der tilgodeså Michael, så han fik størst andel i arven, når hun en dag skulle herfra.

Michaels mor endte i et hårdt sygdomsforløb, som endte med at gøre hende dement. Og da hun pludseligt døde, dukkede der et nyt skår op i det, der nu var tilbage af familierelationen til Michaels bror og søster.

De havde fået lavet et tillægstestamente til morens allerede eksisterende testamente. Et tillægstestamente der var lavet under én måned før hendes død, og altså mens hun var erklæret dement.

Det fik Michael Enslev til lægge sag an mod sine søskende i skifteretten efter et forsøg på et forlig. Han vidste nemlig godt, at det ville blive en opslidende affære. Den 29. august 2019 sendte han stævningen til sine søskende.

Afgørelsen

Godt tre år efter stævningen blev sagen den 2. december 2022 afgjort.

Michael Enslev fik medhold i sin sag, og det tillægstestamente, der var blevet lavet i 2018 kort før morens død, blev erklæret ugyldigt.

Så selv om det var glædelige nyheder, så har arvestriden naturligvis ikke været uden omkostninger.

For Michael handlede det aldrig om pengene men om retfærdighed. I programmet fortæller han, at han er glad for, at det hele er overstået, men at det også har kostet ham, for han kommer formentlig aldrig til at tale med sine søskende igen. Han er dog ikke i tvivl om, at det har været det hele værd, selv om det også har kostet ham mange søvnløse nætter.

- Jeg tror, hun sidder deroppe med et smil på. Det håber jeg, siger han som afslutning på programmet.

Hverken Michael Enslevs bror eller søster, har haft lyst til at medvirke i programmet.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden