Lørdag, 24. december 2022 - af Luise Marie Bekker

Caspar Phillipsons svære tid: Min bror ville være fyldt 50 juleaften

Caspar Phillipson.
Caspar Phillipson.
Foto: Hanne Juul
Caspar Phillipson elsker jul. Men juleaften har også et element af vemod, fordi hans afdøde bror havde fødselsdag 24. december.

Caspar Phillipson og hans hustru, Marianne, har længe haft en tradition med at holde jul hjemme og lade den udvidede familie komme til dem.

Caspars mor, hans søster med børn og hans yngste bror med børn holder jul hos dem i år.

Men de seneste år har en særlig person manglet rundt om julebordet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Julen har et stort element af vemod, fordi min lillebror, Thomas, der døde af kræft, ville være blevet 50 år juleaften i år. Han nåede at blive 42, fortæller Caspar.

Caspar, der fylder 52 til januar, var tæt med sin bror, og savnet fylder – særligt juleaften og særligt i år, hvor Thomas ville have fyldt rundt.

Caspar Phillipson: Tænder lys for Thomas

– Det betyder noget hvert år, men i år fylder det ekstra. Han fylder altid noget på dagen. Vi sætter eftermiddagen af til at være i det, så aftenen stadig kan være en dejlig juleaften for hele familien. Vi har et helt særligt ritual omkring det. Vi tænder lys og gør nogle ting sammen. Vi går i kirke, og der sender jeg ham selvfølgelig en tanke, men det gør jeg nu hver dag, smiler Caspar vemodigt og fortsætter:

– Men vi holder jul med sammensatte følelser. For det tager ikke noget fra juleaften. Men det giver dagen en større dybde og en større ydmyghed over for livet. Det er vigtigt at fejre livet …

Thomas er begravet i Sverige, hvor hans familie stadig bor.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden