16. nov. 2022
Af Caroline Andersen

De stjålne børn: Derfor kom dansker på chilensk tv

Rune Renato Hansen
Rune Renato Hansen
Foto: Christoffer Dreyer/TV 2
I aftenens afsnit af “De stjålne børn” må Rune Renato Hansen tage drastiske midler i brug i forsøget på at finde sine biologiske forældre.

Efter at have mødt meget modstand fra de chilenske myndigheder, der ikke vil give adgang til vigtige dokumenter om hans adoption, vælger Rune Renato Hansen, der er adopteret fra Chile og muligvis kidnappet fra sine biologiske forældre, at søge hjælp hos medierne. Gennem en chilensk journalist kommer han i kontakt med en tv-station, hvor danskeren kan efterlyse sine forældre og fortælle sin historie.

I tv-showet havde han en rørende hilsen til dem, der måske kunne genkende ham.

- Jeg savner altid min familie. Nu er jeg her i Chile. Jeg er her for at finde min familie. Det er mit største ønske fordi jeg kunne godt tænke mig at føle mig som et helt menneske. Og det gør jeg ikke. Og jeg bliver nødt til at finde ud af, hvem jeg er, siger Rune Renato Hansen i det chilenske tv-program, mens han tydeligt er bevæget af situationen.

Efter udsendelsen kom der allerede henvendelser fra folk, der mente, at de kunne kende Rune Renato Hansen. Herunder et ægtepar, der mente, at de havde passet Rune i to år da han var spæd. Men mavefornemmelsen hos Rune var der ikke. Han mente, at han stadig manglede svar og tvivlede på, om ægteparrets historie nu var sand.

Næste afsnit vises onsdag den 23 november kl. 20.50 på TV 2.

Læs mere om: