Onsdag, 25. januar 2023 - af Regitze Ørnstrup Christensen

Det nye navn var selvstændiggørende: Derfor valgte han Milo

Milo Kinnock
Milo Kinnock.
Foto: Viaplay Group
Der lå en selvstændiggørelse i selv at kunne vælge sit eget navn, fortæller Milo Kinnock.

I TV3-programmet “Til Middag Hos” fortæller Milo Kinnock om sin vej fra Camilla til Milo.

Han er i dag en vigtig stemme i debatten om kønsidentitet. For Milo Kinnock kom det lidt snigende, men da han var omkring 18-19 år, opdagede han, at der var noget mere flydende i ham. Som om at han ikke rigtig passede i en bestemt kasse af køn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg mødte min nu ekskæreste, som er nonbinær, og som jeg fik ret meget inspiration af. Jeg skiftede mit navn fra Camilla til Milo, og jeg har været så glad for, at jeg kunne skifte. For mig er det også noget af det, der har givet mig en selvstændighed: At kunne vælge sit eget navn. Det er jo noget du aldrig tænker over, at du kan vælge for dig selv, fortæller han i TV3-programmet ”Til Middag Hos”.

Og navnet Milo var ikke bare noget, der pludselig dukkede op. Der var nemlig nogle af hans venner, der havde kaldt ham Milo, dengang han hed Camilla. Så for ham føltes det helt naturligt og rigtigt i maven, at det var netop det navn, han skulle skifte til.

Han, hun, de eller hen?

Rundt om bordet i ”Til Middag Hos” sidder beauty-influencer Lasse Brogaard, tv-vært Emil Olsen og X-Factor-vinder Noah Skaalum, og de har alle det til fælles, at de har en stærk relation til kønsidentiteter.

I det første afsnit af de fire programmer bruger de et par sekunder på lige at høre, hvilke pronominer de skal bruge til hinanden. Og snakken falder på tredjedagen også på netop de forskellige pronominer, der efterhånden er flere og flere der identificerer sig som.

- Jeg tror egentlig aldrig, at ”de” eller ”hen” var noget jeg rigtig tænkte over. Jeg ville hellere være den slags mand, jeg godt kunne tænke mig at være, som så også er en nonbinær mand. Jeg tror nogen synes, at det er sådan lidt ”hvad skal der ske?”, men det handler mere om måske mit køns udtryk er maskulint, og sådan skal det også være , og  ”han” er så en del af mit kønudtryk, mit pronomen er en del af mit kønsudtryk, men mit indre er nonbinært stadig. Det er sådan, jeg tænker om mig selv, fortæller Milo Kinnock i "Til Middag Hos".

Og Milo har fundet ro, og er glad inde i hjertet. I hvert fald for nu. For han er også bevidst om, at fremtiden sagtens kan byde på ændringer, og dem byder han velkommen.

- Ja, Jeg er glad, hvor jeg er nu. Jeg er også meget komfortabel med at vide, at jeg kommer til at ændre mig i fremtiden, fortæller Milo Kinnock i TV3-programmet "Til Middag Hos".

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden