Onsdag, 25. august 2021 - af John Lautrup

10 ting du (måske) ikke vidste om Jacob Risgaard fra Løvens hule

Jacob Risgaard
Jacob Risgaard
Foto: Martin Høien
Jacob Risgaard charmerer alt og alle som investor i DR-programmet, Løvens Hule. Vi har samlet en stribe fakta om den glade nordjyde.

Jacob Risgaard, medejer af webbutikken, Coolshop, er med sit charmerende væsen og gode humør blevet et hit i DR-programmet "Løvens Hule". 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ballademager som dreng

Her er 10 ting, du måske ikke vidste om den 43-årige investor fra Nordjylland. 

* Han er halvt italiener. Han er resultatet af et møde mellem en italiener og en 17-årig Frederikshavner-pige på studietur til Gardasøen. Indtil for få år siden anede han ikke, at han havde italiensk blod i årene. 

* Han var en ballademager som dreng. Voksede op i trange kår med en enlig mor, blev smidt ud af skolen og tilbragte en del af sin barndom på ungdomshjem. 

* Etablerede sin første internetbutik i 1996 med salg af DVD-film. 

* Da IT-boblen brast i 2000, brast også bankernes vilje til at give kredit til virksomheder indenfor internethandel. Jacob Risgaard gik konkurs med en gæld på flere millioner kroner. 

* Gælden slog ham ikke ud. Tværtimod. Han vidste, at han aldrig kunne få den ud af verden med et almindeligt lønmodtagerjob, så i starten af nullerne stiftede han Coolshop sammen med brødrene Mark og Mike Nielsen. Siden er det kun gået én vej: Op!

* Hans mantra er "Vildere". Hvilket betyder, at alt skal gøres vildere. 

Sover kun fem-seks timer i døgnet

* Sover kun fem-seks timer i døgnet. Noget han har tillært sig. 

* Snusede til stress for nogle år siden. Han trak stikket i fire uger og er siden blevet bedre til at lytte til kroppens faresignaler. 

* Har stiftet Coolshop Happiness Team, der kæler for medarbejderne i Coolshop. Han vil gerne have glade medarbejdere, der opfatter arbejdspladsen som deres andet hjem. 

* Går op i velgørenhed og har stiftet CoolUnite Fonden, der hjælper udsatte børn og arbejder på at etablere et børnehospice i Nordjylland. Alle hans honorarer fra foredrag går til fonden. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden