17. DECEMBER: Husker I, da Nissernes Ø var en tur på Sankt Croix?

Nissernes Ø

Nissernes Ø

Foto: DR
I den tredje og sidste julekalender om Nissebanden fra Holme-Olstrup drager nisserne afsted mod Sankt Croix, og det kunne ikke være længere væk fra kulde og sne, hvor de normalt opholder sig.

”Nissernes Ø” blev sendt første gang på DR i 2003, og endte med at blive den sidste om Nissebanden fra Holme-Olstrup. Det skyldes, at den oprindelige Nissebande er blevet komplet udskiftet på nær grødnissen Lunte, der spilles af Flemming Jensen.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Den gamle slotsnisse Hr. Mortensen blev spillet af Arne Hansen, der desværre afgik ved døden i 1992, og derfor blev ”Nissernes Ø” også til dels en hyldest til ham.

Hr. Mortensen i "Nissebanden i Grønland"
Foto: DR

Hr. Mortensen i "Nissebanden i Grønland"

Lunte fik på det ”nye” hold selskab af fitnissen Figur, komfurnissen Sugar, universitetsnissen Pyt og calypsonissen Jo Jo, der alle rejser til Sankt Croix for at forsøge at redde julen fra den falske julemand Santa og forretningsmanden Fornøje Frederik, der vil spolere julen.

LÆS OGSÅ: Sådan er det gået Nissebanden

”Nissernes Ø” blev sendt 14 år efter den anden julekalender i rækken ”Nissebanden i Grønland” fra 1989. Julekalenderen e blevet genudsendt en gang på DR i 2008.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden