1864 får britiske anmelderroser

Foto fra pressemødet, da "1864" blev præsenteret for pressen.

Foto fra pressemødet, da "1864" blev præsenteret for pressen.

Hanne Juul / BILLED-BLADET
DR-serien ”1864” fik drøje hug af de danske anmeldere, men deres britiske kolleger er ikke enige og strør om sig med ros og stjerner.

Da Ole Bornedals DR-serie ”1864” havde dansk premiere, var anmelderne ikke just begejstrede, og serien fik hård kritik af både TV-anmeldere og –seere.

På trods af den hårde medfart, blev ”1864” solgt til det britiske marked, hvor BBC kastede sig ud i at vise seerne krigsdramaet.

Skal man tro anmelderne, var det en god idé.

LÆS MERE: Johannes Lassen fra "1864" prøver lykken i Hollywood

"1864" "så fængslende som ethvert noir-drama"

Hos The Telegraph skriver Gerard O’Donovan, at det ikke gør noget, at titlens betydning som nationalt traume ikke giver mening for briterne, for seriens "utrolige fornemmelse for idyl, den flok af overbevisende karaktere, dens visuelle pragt og tematiske udforskning af farerne ved nationalisme og krigens spild er mere end nok".

Anmelderen er generelt begejstret, og lader sine fire ud af fem mulige stjerne følge af rosende ord:

- Det skandinaviske drama ”1864” osede af ambition, kvalitet og en episk filmisk horisont. Det seneste programudbud fra DR, som gav os ”Borgen” og ”The Killing”, har taget et nøglepunkt i nationens historie og gjort det så fængslende som ethvert noir-drama.

Man bliver draget ind

Hos The Independent påpeger Ellen E. Jones, at det ikke er sikkert, at serien vil falde i seernes smag, bare fordi de godt kunne lide de forgående danske serier, inden hun roser BBC for at åbne med et dobbeltafsnit.

- Det var klogt af BBC4 at åbne serien med to afsnit. Omfanget af serien er for ambitiøst til at begribe på et enkelt afsnit, men jo mere du ser, jo mere vil du blive fanget ind.

De danske anmelderes hårde dom fik heller ikke TV-festivalen i Monte Carlo til at ryste på hånden.

Her blev Ole Bornedals serie nemlig nomineret i kategorien bedste miniserie.

LÆS MERE: "1864" nomineret til stor TV-pris

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden