Adam fra Den store juniorbagedyst: Har stærkt og vigtigt budskab

Adam Vester Ayman

Adam Vester Ayman

Foto: Martin Høien
Adam Vester Ayman fra "Den store juniorbagedyst" vil gerne vise, at man er god nok, som man er, og så drømmer han om, at flere drenge får øjnene op for, at det ikke kun er piger, der kan lave kager.

Igen i år har børnene fra ”Den store juniorbagedyst” imponeret både dommere og seere, og det gælder også 15-årige Adam Ayman Vester, der er blandt årets deltagere.

Man skal gøre, hvad man vil

Han har bagt, siden han var 11, og han så selvfølgelig med, da første sæson af DR-programmet blev sendt sidste år. Derfor var han også hurtig til at slå til, da man sidste år søgte efter nye, unge bagetalenter.

- Jeg synes jo bare, det er vigtigt, at folk, lige meget hvordan de er eller ser ud, skal gøre, hvad de har lyst til og ikke skal lade sig stoppe af, hvad andre siger. Hvis man gerne vil noget, så gør det!, lyder Adams stærke budskab, da BILLED-BLADET besøger ham hjemme i Brøndby.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Det unge bagetalent har omtalt sin vægt i ”Den store juniorbagedyst”, og han har fået lutter søde reaktioner på sin naturlige og afslappede væremåde.

- Folk skriver, at det er virkelig modigt og sejt og fedt, at jeg tør tale så åbent om det på tv, siger han.

Bagning er også for drenge

Udover at stå frem og vise, at man er okay, som man er, håber Adam også, at han kan være med til at inspirere andre til at bage – ikke mindst andre drenge.

Ud af de 10 deltagere i årets juniorbagedyst er kun tre af dem drenge, og Adam håber, at han kan være med til at ændre på den gængse opfattelse af, at bagning mest er for piger.

- Stereotypen siger, at det er pigerne, der kan lide at bage og sy, og drengene er udenfor og dyrker sport. Men sådan er det ikke nødvendigvis længere. Der er masser af piger, der går til sport, og der er mange drenge, der begynder at bage eller lave noget kreativt indenfor, fortæller Adam, der er vild med både at bage og at spille fodbold og basket.

Man kan læse hele interviewet med Adam Vester Ayman i BILLED-BLADET nr. 22, der er på gaden nu.

Liv Martine havde en hemmelig udfordring med til juniorbagerne i et af de tidligere programmer. 
Foto: DR

Liv Martine havde en hemmelig udfordring med til juniorbagerne i et af de tidligere programmer. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden