Torsdag, 4. maj 2023 — af Laura Dalgård Hansen

Alene i vildmarken: Christian brød sammen, da familien hentede ham – men gensynet var ikke kun ren lykke

Christian Hjort med sin hustru og to børn. 
Christian Hjort med sin hustru og to børn.
Foto: United Production/Jeppe Søgaard/DR
Torsdag blev det afsløret, at Christian Hjort er vinder af syvende sæson af "Alene i vildmarken". Han var lykkelig for at blive hentet hjem af sin hustru og to børn, men det var også svært, for han var slet ikke klar til at tage hjem.

Når man melder sig til ”Alene i vildmarken”, er det for de fleste med et mål om, at det hele slutter med, at man bliver hentet hjem af sin familie.

Sådan var det også for nu 39-årige Christian Hjort fra Egtved, som efter 42 dage mutters alene i Norge blev hentet hjem af hustruen Mia og børnene Aksel og Esther.

- Det var fuldstændig fantastisk. Jeg sad med den norske læge, som havde lyst mig lidt i øjet og taget mit blodtryk, og så kan jeg høre en barnestemme – hver gang jeg snakker om det, bliver jeg ret rørt. Det er en lyd, som jeg ikke har hørt længe, og som ikke er naturlig i skoven. Det er min datter, Esther, og så går jeg hen til åbningen af min hytte og ser Esther på armen af Mia og Aksel ved siden af, og det var virkelig stort, mindes Christian om gensynet med familien.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da han var med i første sæson, var han af sted i 44 dage, hvilket rakte til en andenplads, og han var ikke i tvivl om svaret, da han blev kontaktet og spurgt, om han ville af sted igen.

Det blev et stort JA, for Christian drømte om at få endnu flere fantastiske oplevelser med hjem i rygsækken, og det lykkedes. Konkurrencedelen har ikke fyldt så meget, i stedet har han set det som et socialt eksperiment, som forhåbentlig ville slutte med, at han blev hentet hjem af familien.

- Så kunne jeg nemlig vise dem, hvad jeg havde boet i i så lang tid. Nu kunne min søn, Aksel, forstå det. Da jeg var af sted i sæson et, var han ikke en gang et halvt år gammel, forklarer Christian, der ikke ville være foruden, at familien hentede ham hjem midt i vildmarken.

Christian Hjort arbejder til daglig som skov- og marketingansvarlig på et gods. 
Christian Hjort arbejder til daglig som skov- og marketingansvarlig på et gods.
Foto: Kaspar Wenstrup

Alligevel var det ikke kun forbundet med lykke, da de pludselig dukkede op i hans habitat.

- Jeg var utroligt glad for, at de kom, men de måtte gerne lige have ventet 14 dage. Jeg var ikke klar til at tage hjem, forklarer vinderen.

Da Christian var med i DR-programmet første gang, var det ham selv, der trykkede på knappen, og han havde derfor også god tid til at vænne sig til tanken om, at det skulle slutte, ligesom han stille og roligt kunne pakke sit habitat ned. Sådan var det ikke denne gang, og det var derfor også med blandede fornemmelser, at han blev hentet hjem på dag 42.

- Det var det virkelig. Det var en kæmpestor glæde over at se familien og vise dem mit habitat og min verden ude i vildmarken, men jeg havde det godt og havde masser af mad i min hytte, så det var med blandede følelser, forklarer Christian.

Af samme årsag var det derfor også markant sværere for ham at komme tilbage til hverdagen efter sejren i sæson syv, end det var efter andenpladsen i sæson et, hvor han ellers var af sted i to dage mere.

- Det tog mig meget længere tid at lande denne gang. Her var det meget pludseligt, at man røg ud af den verden, man havde skabt, og det var derfor meget hårdere at komme hjem. Oppe i mit hoved svævede jeg stadig lidt rundt ude i skoven i nogle dage, forklarer Christian, som i øvrigt er klar, hvis han en dag skulle blive spurgt, om han vil tage endnu en tur alene i vildmarken.

For nu kan han dog bryste sig af at være den dansker, som har været flest dage alene i vildmarken. Med 44 dage i sæson et og 42 dage i sæson syv, er han oppe på sammenlagt 86 dage.

Man kan følge med og læse mere om Christian på blandt andet hans Instagram og hjemmeside.

Christian Hjort i "Alene i vildmarken". 
Christian Hjort i "Alene i vildmarken".
Foto: DR

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden