Mandag, 19. april 2021 - af Karina Didriksen

Allan fra Forsvundne arvinger: Jeg var chauffør for dronning Ingrid

Flemming og Allan fra "Forsvundne arvinger".
Flemming og Allan fra "Forsvundne arvinger".
Foto: Privat
I mandagens afsnit af ”Forsvundne arvinger” på DR1 fandt to brødre hinanden. Den ene, Allan Hildebrandt, afslører nu, at han har en fortid som kongelig privatchauffør.

Mandag aften kunne 61-årige Allan Hildebrandt opleves i ”Forsvundne arvinger” på DR1, hvor han fik kontakt til sin halvbror, Flemming.

Allan har haft en lang karriere i Forsvaret, og han afslører overfor BILLED-BLADET, at han som ung mand i 1980’erne var privatchauffør for dronning Ingrid.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Da jeg var omkring 27 år, var jeg ansat i kongehuset og var chauffør for dronningen i to år. Jeg boede inde på Amalienborg, hvor jeg havde en kæmpe lejlighed, fortæller Allan og fortsætter:

- Jeg fik at vide, at når man blev ansat, så ville dronningen meget gerne inviteres på te, så hun kunne se, hvordan man boede. Det blev hun så, og det var meget hyggeligt.

Ingrid var som en mormor

Allan har kun gode minder om dronning Ingrid, som døde 90 år gammel i 2000.

- Det var lige som at have en mormor. Man var selvfølgelig høflig, men hvis hun fik lyst til at snakke, så snakkede vi bare, siger han og tilføjer:

- Hun kørte også selv, og hvis vi skulle til Gråsten, så sad hofdamen ved siden af hende, mens jeg sad omme bagved og læste avis!

En sjov oplevelse i Sverige

Allan husker særligt en køretur til Sverige, hvor dronning Ingrid sad bag rattet.

- Da vi kom til grænsen, fortalte to unge svenske toldere hende, at hvis hun ikke havde noget svensk pas, så kom hun ikke ind i landet. De spurgte, hvor hun var født, og hun fortalte, at hun var født på Stockholm Slot, siger Allan og bryder ud i et grin:

- Da hun sagde det, så kom en mand farende hen til bilen, skubbede de andre væk og begyndte at bukke og sige ”deres majestæt”. Vi kørte i Jaguaren, der hed Krone 411, og de unge toldere havde aldrig set sådan en nummerplade før. De fik en kæmpe skideballe, og dronning Ingrid var ved at knække sammen af grin!

Her ses et billede af en ung Allan Hildebrandt, da han var kongelig chauffør. Dronning Ingrids monogram pryder kasketten.

Foto: Privat

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden